Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Cererea de deschidere a birourilor electorale în străinătate examinată în justiţie

|versiune pentru tipar| AMN, 23 februarie 2009

In premiera absoluta, Alianta Moldova Noastra a apelat la justitie pentru a examina contestatia prin care se cere suplimentarea birourilor de votare pentru cetatenii moldoveni aflati la munca peste hotare.

ATENTIUNE! Azi, la ora 16:00, la Curtea de Apel Chisinau are loc prima (inclusiv, in toata istoria alegerilor din Moldova) audiere pe mariginea chestiunii de asigurare a dreptului la vot cetatenilor aflati in strainatate.

Temeiul acestei cereri il constiuie respingerea de catre Comisia Electorala Centrala (hotararea CEC 8/131 din 19.02.2009) a solicitarii AMN de a fi constituite sectii electorale suplimentare: 5 in Romania, 3 in Italia, 3 in Rusia, 3 in Ucraina, 3 in SUA, 1 in Irlanda si 2 in Portugalia. AMN a contestat hotararea CEC in Curtea de Apel, apeland la cea mai eficienta forma de aparare a dreptuluiu la vot al cetatenilor.

Contestatia AMN se intemeiaza pe articolul 38 al Constitutiei Republicii Moldova si pe alte prevederi ale legislatiei, menite sa asigure dreptul la vot. Consideram ca in lupta pentru exercitatea acestui drept toti trebuie sa fie solidari cu concentatenii nostri plecati la munca peste hotare, avand in vedere si faptul ca ei au salvat tara de la o iminenta catastrofa social-economica, foarte probabila in conditiile unei guvernari corupte si ineficiente.

Centrul de presă al AMN