Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Declaraţia Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| AMN, 18 martie 2009

Alianţa Moldova Noastră atenţionează autorităţile electorale, organele de drept şi observatorii alegerilor parlamentare în privinţa metodelor delicvente utilizate în campanie de provocatorii comunişti. Ştabul “Alegeri 2009”, din echipă de organizare a campaniei PCRM s-a transformat într-un centru diversionist, gata să aplice metodele cele mai murdare şi extremiste pentru a preveni răsturnarea de la Putere a clanului Voronin.

AMN avertizează că va veni timpul să răspundă în faţa legii şi acest clan corupt, şi autorii provocărilor ce pot destabiliza finalul campaniei electorale:

Astăzi semnalăm un caz nou, fixat în raionul Căuşeni. Agitatori comunişti deghizaţi în galben au împărţit afişe, chipurile din partea AMN, oferind deschis bani cu îndemnul de a vota formaţiunea. Alături de ei se afla un operator, care filma acest spectacol, în mod sigur — pentru a fabrica material compromiţător. Cetăţenii, alegătorii, şocaţi de această obrăznicie, au alertat staff-ul local al AMN, care a încercat să prindă în flagrant infractorii. Spre regret, ei au reuşit să fugă, însă am fixat mărturiile oamenilor de la piaţa nr. 2 din oraşul Căuşeni. Unul dintre ei ne-a spus, că la plecarea celor deghizaţi a întrebat, în glumă, ce să facă dacă ţine cu comuniştii? La care unul dintre tipi s-a pierdut cu firea şi s-a deconspirat, spunând: “păi, să-i votezi pe ei, că banii de fapt îs de la comunişti”…

Organizaţia teritorială AMN a sesizat imediat Procuratura şi poliţia raională, cerând anchetarea cazului şi găsirea infractorilor, dar şi comisia electorală teritorială. Alianţa Moldova Noastră atenţionează asupra acestor metode murdare ale comuniştilor observatorii alegerilor, dar şi cetăţenii, solicitând ca orice asemenea provocaţie să fie anunţată la staff-ul central de campanie al AMN, iar bănuiţii să fie imobilizaţi până la venirea poliţiei.

Centrul de presă al AMN