Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| AMN, 21 martie 2009

Alianta Moldova Noastra condamna speculatiile lansate de mediile pro-comuniste, cum ca reprezentantii sai ar fi instigat tinerii la un atac asupra sediului MAI. E o diversiune informativa si o tema caracteristica actiunilor provocatoare la care s-a dedat in ultimul timp stabul electoral al comunistilor “Alegeri 2009”.

Din cauza acestor speculatii, pentru a exclude dezvoltarea lor si alte urmari posibile, Organizatia de Tineret a AMN a anulat pichetarea intrunirii de astazi a presedintelui Voronin cu asa-numitele “garzi populare”, sub egida MAI.

In acelasi timp, intre cei veniti azi la Palatul National am descoperit persoane care, in mod sigur, au participat la provocatiile organizate recent impotriva tinerilor din AMN la antimanifestarea din fata Guvernului si la atacul cu vopsea din fata MAI. Pozele comparate vor pute fi accesate in scur timp pe site-ul www.amn.md.

Este evident, ca intrunirea cu “garzile populare”, are cel putin doua semnificatii clare. Prima ar fi consolidarea echipelor de “luptatori”, pregatiti de stabul comunist pentru actiuni de aparare cu forta a clanului Voronin de la cadere. O alta parte sunt cetatenii obisnuiti, in cazul carora avem de a face cu o ordinara intalnire electorala, organizata de liderul comunist pe banii statului, cu resurse administrative, folosind abuziv pozitia sa oficiala.

In legatura cu acest din urma aspect, anuntam mass-media si observatorii alegerilor parlamentare, ca Alianta Moldova Noastra considera ilegala aflarea in functie pe timpul campaniei a lui Voronin, Lupu si Greceanii, primii pe lista PCRM. Acest demers va fi examinat luni, 23 martie, la ora 16:00, de catre Curtea de Apel Chisinau.

Centrul de presă al AMN