Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Provocatorii înteţesc atacurile contra lui S. Urechean!

|versiune pentru tipar| AMN, 21 martie 2009

Întâlnirile cu alegătorii ale liderului AMN iau o adevărată amploare de masă, însă şi servitorii comuniştilor întreprind măsuri ieşite din comun pentru a le compromite.

Astăzi pe stadionul din Orhei au venit să discute cu Serafim Urechean peste trei mii de oameni, un număr record. Comuniştii au încercat într-un mod disperat şi condamnabil să destabilizeze situaţia în cadrul întâlnirii — cu implicarea comisarului raionului, Vasile Grădinaru, au fost infilrati doi huligani, aflaţi în arest administrativ pe 15 zile, care au încercat să urle şi să provoace altercaţii cu susţinătorii AMN. Initiator a fost, bunăoară, Sergiu Balan, un apicultor din Bulăeşti, iar identificarea indivizilor a arătat că sunt anume cei aflaţi în arest. AMN acuză responsabilii de la poliţie de eliberarea ilegala si antrenarea huliganilor cu scopul de a destabiliza ordinea publica si cere ca procuratura să investigheze acest caz grav. În rezultatul încercării de a-i linişti pe huliganii aduşi de poliţie, doi cetăţeni au fost la rândul lor reţinuţi abuziv de poliţie, iar Serafim Urechean a revenit în aceste momente la Orhei pentru a cere stoparea acestei ilegalităţi şi respectarea drepturilor acestor oameni.

Între timp, liderul AMN a mai avut o întâlnire de masă în satul Peresecina, dar şi aici cu incidente. Ca şi în alte localităţi, în Casa de cultură unde avea loc discuţia cu alegătorii a fost decnectat curentul electric. Solicitarea de a conecta edificiul la panoul primăriei din apropiere a fost respinsă, contrar obligaţiei autorităţilor locale de a asigura condiţiile, fiindcă în localitate primarul este comunist. Atunci, s-a efectuat conectarea la un magazin vecin, dar, după aceea curentul electric a fost deconectat în toată Peresecina. Întâlnirea a continuat cu ajutorul unui generator electric mobil, iar comportamentul josnic al comuniştilor a indignat cetăţenii şi a amplificat la nivelul acestui sat mare vestea despre vizita liderului AMN.

Şi la Orhei, şi la Peresecina, şi la Ciocâlteni — toate întâlnirile desfăşurate în raion de către Serafim Uechean au fost supravegheate îndeaproape şi personal de comisarul de poliţie Vasile Grădinaru împreună cu subaltenii săi — ceea ce constituie o altă încălcare gravă a normelor electorale, o dovadă suplimentară de utilizare a forţelor de ordine pentru intimidarea cetaţenilor şi a concurenţilor electorali, care va fi contestată la autorităţile electorale.

Centrul de presă al AMN