Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Declaraţia AMN cu privire la solidarizarea partidelor democratice

|versiune pentru tipar| AMN, 24 martie 2009

Avand in vedere apropierea scrutinului si pentru a simplifica si a motiva votul electoratului democratic, Alianta Moldova Noastra considera necesara crearea unui pol al partidelor democratice, care va invinge polul din jurul clanului corupt al actualei guvernari comuniste. Anume in acest context, la conferinta de presa de astazi, Serafim Urechean a salutat ascensiunea puternica a partidelor, pe care le consideram parteneri politici.

Liderul AMN sustine ideea unui angajament comun privind crearea coalitiei democratice de guvernare, care sa fie anuntat inainte de ziua alegerilor pentru a spori determinarea alegatorilor si increderea comunitatii internationale. Metodele incorecte si inegale de lupta electorala, deformarea realitatii si a optiunilor populare, la care recurge Puterea comunista, ne obliga sa acceleram solidarizarea fortelor din Opozitie.

Reamintim, ca inca in vara anlui 2008, la Congresul VII extraordinar, Alianta Moldova Noastra a decis ca va coopera cu partidele proeuropene, pronationale si anticomuniste. Pana acum am lucrat fiecare ca sa aducem cetatenilor mesajele noastre electorale, dar a venit timpul sa dam principalul semal — chestiunea formarii unei guvenrnari democratce dupa alegeri este una sigura si reclama sustinerea masiva a cetatenilor.

Centrul de presă al AMN