Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| AMN, 26 martie 2009

In contextul finalului de campanie anuntam mai intai ca Serafim Urechean a adresat, tipatita dar si pe cale electronica, o scrisoare concetatenilor nostri aflati la munca in afara tarii, textul careia il puteti vedea in fisierul anexat la prezentul comunicat. Iar aici, in Moldova, si pe 26 martie au continuat provocarile anti-AMN puse la cale de servitorii actualei guvernari.

Intre ele vom mentiona reeditarea atacurilor la adresa Aliantei Moldova Noastra din partea Coalitiei controlul civic — alegeri 2009, care imita o monitorizare a campaniei in interesul Partidului Comunistilor.

In mod special, insa, mentionam repetarea procedeului cu deconectarea curentului electric in salile unde candidatii nostri desfasoara intalniri cu alegatorii. El a devenit un fenomen, orientat spre compromiterea activitatilor electorale, spre incalcarea brutala a drepturilor concurentului electoral si, in primul rand, a drepturilor alegatorilor de a se informa asupra ofertelor electorale. Alegeri libere pe intuneric, in asemenea conditii, sunt imposibile.

Astazi in timpul intalnirii lui Serafim Urechean, presedintele AMN, cu alegatorii in Casa de cultura din centrul raional Rascani, a fost deconectata lumina. Exact la fel ca si anterior la Straseni, Ghidighici, Ocnita, Peresecina si alte localitati. Reamintim ca am prezentat public si dispozitive autimate cu comanda de la distanta montate in acest scop pe liniile de alimentare cu energie ale cladirilor unde AMN are programate intalniri electorale. Este remarcabil faptul ca cetatenii, foarte indignati, au ramas in sala si discutia a continuat, practic, pe intuneric. Dupa un timp, in care si-au dat seama ca discretiteaza si mai mult imaginea guvernarii comuniste, provocatorii au reconectat lumina. Oamenii au vazut cu ochii ca perseverenta invingesi dupa intuneric, vine lumina!

Centrul de presă al AMN

Adresarea liderului AMN, Serafim Urechean, către concetăţenii moldoveni de peste hotare

Ne adresăm către dumneavoastră, care munciţi departe de meleagul natal — Republica Moldova, dar aproape de oamenii de aici, de cei dragi rămaşi acasă.

Ştim că nu e uşor să lucrezi într-o altă ţară decât a ta. Însă ştim că aţi plecat ca să asiguraţi un trai cât de cât decent familiei dumneavoastră.

Situaţia dificilă în care se află ţara se datorează în principal guvernării comuniste care lucrează doar în folosul clanului Voronin şi nu al oamenilor. Opt ani de guvernare comunistă au distrus speranţa pentru o viaţă prosperă a fiecărui dintre noi.

Pensiile şi majoritatea salariilor nu asigură nici măcar minimul de subzistenţă. Fără banii trimişi de dumneavoastră mulţi dintre noi nu ar putea nici măcar supravieţui. Culmea este că acest guvern mincinos fură şi din aceşti bani prin taxe şi impozite mărite, prin comisioane la produsele pe care tot ei le vând sau prin cursul valutar menţinut în mod artificial.

Nu vreau să încep eu acum să vă promit marea cu sarea dacă ajungem la guvernare. Vreau doar sa vă spun că alegerile de pe 5 aprilie sunt foarte importante pentru viitorul Republicii Moldova, mai ales in contextul crizei financiare mondiale. Actuala guvernare mincinoasă încearcă să păcălească populaţia cum că Moldova nu va fi afectată de criză. Asta pentru că ei nu sunt în stare să scoată ţara din criză, ci vor doar să îşi salveze averile lor fabuloase.

Suntem puternici în toată ţara pentru că din 2007 de la alegerile locale suntem la conducere în 23 de raioane, avem un program real de guvernare şi avem măsuri concrete anti-criză. Suntem singurul partid care îi poate învinge pe comunişti.

Eu vă rog să mergeţi la vot. Dacă nu puteţi lua parte la votare acolo unde vă aflaţi, şi această situaţie a apărut tot din vina actualei guvernări comuniste, aveţi posibilitatea să vorbiţi cu rudele şi prietenii aflaţi în Moldova pentru a participa la o schimbare radicală în guvernarea ţării alături de singurul partid care niciodată nu şi-a trădat alegătorii — “Alianţa Moldova Noastră”.