Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Declaraţie a Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar| AMN, 3 aprilie 2009

Alianta Moldova Noastra, pe ultimele ore de campanie electorala, considera ca este obligata sa transmita alegatorilor si observatorilor urmatoarele informatii si precizari:

Astazi a fost respinsa de CEC contestatia repetata, prin care AMN a cerut exluderea din emisie a unui spot tv, plasat de PCRM si care substituie mesajul nostru, incalcandu-ne dreptul la imagine corecta si dreptul alegatorilor de a fi informati corect. Este una din dovezile finale, ca avem o Comisie Electorala a Comitetului Central al PCRM, in loc de una Centrala, echidistanta si corecta. E un fapt caracteristic pentru toate autoritatile responsabile de mersul alegerilor: CEC, CCA, CO al IPNA — formate de coalitia ros-oranj pe principii preponderent politice si controlate evident de Putere.

Alianta Moldova Noastra, revenind la spotul contrafacut, solicita tuturor posturilor de radio si televiziune, in special celor care-l difuzeaza, ca, cel putin in stiri, sa informeze in mod onest cetatenii ca este un fals produs de PCRM, care nu apartine AMN.

Tot astazi Uniunea Muncii “Patria-Rodina” ne-a surprins printr-o declaratie, cum ca se retrage din cursa electorala si cheama simpatizantii sai sa voteze la 5 aprilie Alianta Moldova Noastra. In context, AMN declara lipsa oricarei intelegeri cu aceasta formatiune, precum si faptul ca suntem absolut straini de pozitiile ei politice. Obiectivul major al Aliantei Moldova Noastra este unul si acelasi — integrarea europeana, pe care noi o pormovam ca idee nationala a Republicii Moldova.

Totodata, indiferent de doctrinele si scopurile politice, AMN saluta retragerea din cursa a concurentilor cu sanse minime de a atinge pragul electoral, pentru ca astfel se usureaza sarcina cetatenilor de a alege si scade numarul voturilor pierdute si redistribuite.

Centrul de presă al AMN