Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Lansarea ofertei electorale MAE

|versiune pentru tipar| MAE, 23 februarie 2009

Duminică, 22 februarie 2009, Mişcarea Acţiunea Europeană a lansat oferta electorală a formaţiunii politice. Evenimentul, desfăşurat în incinta Casei de Cultură din Soroca, a început cu intonarea imnului Uniunii Europene.

Conform programului lansării, obiectivele stabilite au fost punctate de Anatol Petrencu, profesor universitar, doctor habilitat în istorie, preşedintele MAE, Vitalia Pavlicenco, doctor în filologie, ex-preşedinte al PNL, Vasile Dobrogeanu, istroric, ex-preşedinte interimar al PNL, precum şi Alexandra Can, director general al SA “Artima”, ex-ministru al industriei şi comerţului în Guvernul Sturza.

Formaţiunea promite o creştere economică anuală de până la 12 la sută, crearea a 25 de mii de noi locuri de muncă anual, triplarea în următorii patru ani a exporturilor, circa două miliarde de EURO investiţii în sectorul energetic şi al infrastructurii locale. Va cere despăgubiri statului rus pentru deportarea cetăţenilor moldoveni şi pentru imixtiunea militară în conflictul de pe Nistru.

În politica externă, MAE îşi va concentra eforturile pentru obţinerea statutului de membru asociat al UE pentru Republica Moldova, netezind astfel calea statului nostru spre integrarea europeană. Concomitent va fi declanşată procedura de abandonare a structurilor CSI, după exemplul Georgiei.

Atmosfera de adeziune din cadrul lansării ofertei electorale a MAE la Soroca a culminat prin cuvîntul rostit de Ana Bejan, ex-prefect al judeţului, ex-deputat în parlamentul Republicii Moldova, preşedinte al filialei MAE la Soroca care a demonstrat cîtă verticalitate morală poate avea un sorocean.

În final, cei cca 1000 de participanţi la festivitate au adoptat Manifestul de la Soroca prin care s-au angajat să “ pună fiecare umărul pentru cauza comună. Să cîştigăm împreună, cinstit şi pe merit, un loc în comunitatea europeană. Să asigurăm un prezent decent şi un viitor sigur pentru generaţiile următoare. Să ne alăturăm ţărilor cu economie avansată în care s-a încetăţenit democraţia.”.

În cadrul festivităţii de lansare a ofertei electorale a Mişcării Acţiunea Europeană a avut loc şi un spectacol muzical în cadrul căruia au evoluat interpretele de muzică populară Ioana Căpraru, Maria Sărăbaş ş.a.

Serviciul de presă al MAE