Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar| MAE, 1 martie 2009

Pe 28 februarie, 2009, Mişcarea social-politică “Acţiunea Europeană”, înregistrată cu numărul 9 în buletinele de vot, şi-a lansat la Cahul Programul, Lista candidaţilor pentru parlamentul RM, echipa guvernamentală a MAE-PNL-PNR. Sala cu 800 de locuri a fost arhiplină. Au participat susţinătorii MAE din sudul republicii — Cimişlia, Leova, Cahul, Cantemir, UTA Găgăuzia şi alte unităţi administrativ-teritoriale.

Anatol Petrencu, preşedintele formaţiunii, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, a punctat că MAE îşi propune să ajungă în parlament şi la guvernare. Şi-a stabilit şi două obiective prioritare — dezrădăcinarea corupţiei, care s-a extins de la centru şi pînă în fiecare localitate. În RM a devenit o regulă nescrisă — dacă nu dai mită, nu se uită nimeni la tine. Nici nu te ia în seamă. Şi al doilea obiectiv, provocat de corupţie — sărăcia-eradicarea ei, care e pretutindeni, în fiecare casă şi în fiecare familie.

Dl Petrencu a mai accentuat: pe 5 aprilie se va decide dacă RM mai rămîne pe mîna politicienilor care îşi îndeasă banii în buzunare sau va susţine politicienii oneşti, care să reprezinte omul simplu, să-i rezolve problemele, dacă votăm în continuare sărăcia sau optăm pentru prosperitatea Moldovei.

Mişcarea social-politică “Acţiunea Europeană”, împreună cu partidele care sunt alături — PNL şi PNR — a declarat ferm că e pregătită să pună capăt corupţiei şi să facă loc bunăstării în Moldova.

Asupra acestor obiective s-au pronunţat, de asemenea, Vitalia Pavlicenco, deputat în actualul parlament, Alexandra Can, ex-ministru al industriei şi comerţului în guvernul Sturza, Andrei Păvăloi, preşedintele Forului Tineretului European, Nina Tampiza, preşedintele filialei PNL, Cahul, ş.a.

În final, membrii şi simpatizanţii MAE au adoptat Manifestul de la Cahul.

Participanţii la întrunire s-au delectat cu un bogat program artistic susţinut de cunoscutele interprete de muzică populară românească, Maria Sarabaş şi Ioana Căpraru, ambele originare de prin părţile Cahulului.

Serviciul de presa MAE