Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Doi studenţi din echipa de campanie a MAE au fost reţinuţi abuziv

|versiune pentru tipar| MAE, 4 martie 2009

Mişcarea social politică Acţiunea Europeană protestează faţă de reţinerea abuzivă a doi dintre membrii MAE. Miercuri, 4 martie a.c., Carabinierii i-au reţinut pe Andrei Gîncu şi Nicolae Postovan, studenţi la Colegiul de Ecologie, pentru că distribuiau invitaţii la concertul pe care partidul îl organizează la sfîrşitul acestei săptămîni în Chişinău. Cei doi tineri au fost reţinuţi pe strada Sarmisegetuza din Capitală şi duşi la Sectorul 2 de Poliţie Botanica.

MAE va depune plîngere la Poliţie şi va face o sesizare la Comisia Electorală Centrală împotriva gravului abuz al organelor de ordine care i-au reţinut pe cei doi studenţi fără nici un temei legal. Precizăm că Mişcarea social politică Acţiunea Europeană este înregistrată la Comisia Electorală Centrală pe poziţia numărul 9 a buletinului de vot, ceea ce îi dă dreptul de a face campanie electorală.

Considerăm că abuzul carabinierilor nu este întîmplător, ci la comanda politică a Guvernării comuniste, deranjată de campania împotriva corupţiei demarată de MAE.

Menţionăm că Mişcarea Acţiunea Europeană organizează sîmbătă, 7 martie, ora 18.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, un concert de lansare la care vor cânta Voltaj, London, Chocolate, Veronica, Oktavyan şi alţii. Cei doi studenţi ai MAE popularizau pe străzile din Chişinău acest eveniment.

Serviciul de presă al MAE