Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Candidaţii MAE pentru Parlament Vitalia Pavlicenco a avut întîlniri la Donduşeni

|versiune pentru tipar| MAE, 8 martie 2009

Simbata, candidatul pentru Parlament, Vitalia Pavlicenco, si cel mai tinar candidat pe lista MAE, Andrei Lungu, au avut o intilnire cu alegatorii din raionul Donduseni si cu activul de agitatori ai concurentului electoral. Discutiile s-au axat pe necesitatea eradicarii coruptiei incepind de la coruptia mica si terminind cu Marea coruptie. Oamenii trebuie sa delege in Parlament persoane oneste, necorupte, care sa poata gestiona in conditii de transparenta optima banii publici, care sa se gindeasca la modul in care sa se efectueze reforme structurale ce vor permite iesirea R.Moldova din colapsul economic spre care ne conduce vertiginous actualul regim comunist, corrupt pina in maduva oaselor. Oamenii simpli, care isi cistiga din greu existenta vinzind cite ceva pe la piata, cunosc fenomenul coruptiei cind sint “vizitati” de “controlorii” de tot felul, care le cer mita pentru a nu le confisca marfa sau a nu-i alunga de la locul ori de la taraba unde incearca sa o vinda.

O alta problema pusa de oameni este atitudinea functionarilor publici fata de ei, cind merg dupa diferite acte. Din pacate, acesti functionari inca nu au constientizat ca ei sint in serviciul cetatenilor, nu cetatenii ii servesc pe ei.

Justitia nedreapta si costisitoare pentru oameni este o alta problema extraordinara, prin imposibilitatea de a se asigura accesul la ea, urmare a faptului ca oamenii nu au bani si nici incredere.

Salariile mici, pensile mici pentru copiii cu parinti in incapacitatea de a munci si a-i intretine, lipsa de locuri de munca — toate sint cauzate de coruptia care roade bazele societatii si o lipseste de perspectiva de a deveni una prospera, una a bunastarii pentru cetateni. Ca pensionarii sa aiba pensii mai mari, generatia apta de munca ar trebui sa aiba de lucru si sa plateasca impozitele din care se creeaza fondul de pensii. Atita timp cit pensionarii vor vota trecutul si perpetuarea cadavrului comunist, Republica Moldova va fi una inapoiata, una uitata, despre care se stie doar ca e clasata cu un indice “impresionant” in privinta coruptiei si a traficului de finite umane spre Vest.

Cei prezenti s-au angajat sa munceasca sis a le explice cetatenilor de ce trebuie votati politicienii curati si cinstiti, care se regasesc pe lista Miscarii Actiunea Europeana.

Andrei Lungu, cel mai tinar candidat pe lista MAE, liceean, le-a vorbit alegatorilor si activistilor MAE despre faptul ca tinerii vor sa devina liberi, ca ei doresc o schimbare radicala in R.Moldova, unde astazi, tinerii, nu au perspectiva nici de a invata, nici de a munci.

Servicul de presă al MAE