Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

MAE reaminteşte partidelor care doresc semnarea Pactului Naţional împotriva Corupţiei, că mai au la dispoziţie o singură zi

|versiune pentru tipar| MAE, 10 martie 2009

Mişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ reaminteşte partidelor din Republica Moldova că a mai rămas o singură zi pînă la expirarea termenului de semnare a PACTULUI NAŢIONAL ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI. Reamintim că documentul propus de MAE cuprinde un set de măsuri obligatorii, cu aplicare imediată după alegeri, menite să scape statul de caracatiţa mitei şi a hoţiei.

Mişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ atrage atenţia formaţiunilor politice angrenate în campania electorală că, prin ignorarea măsurilor propuse în acest Pact, acceptă starea de fapt şi se declară indiferente faţă de corupţia generalizată din Republica Moldova, principala cauză a sărăciei în care se regăsesc mii de cetăţeni. Reamintim că nevoia de a lupta împotriva flagelului corupţiei este temeiul care a stat la baza lansării, în data de 4 martie a.c., de către MAE, a Pactului Naţional împotriva Corupţiei. La semnarea sa au fost invitate să se alieze toate partidele, indiferent de culoarea politică, cu excepţia PCRM, PPCD, PSD şi UCM, care şi-au pierdut deja orice urmă de credibilitate.

Serviciul de Presă al MAE