Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

MAE a lansat Pactul Naţional Împotriva Corupţiei spre dezbatere publică

|versiune pentru tipar| MAE, 12 martie 2009

Pe 12 martie, Mişcarea social-politica Actiunea Europeana, impreuna cu reprezentanti ai societatii civile, jurişti şi membri ai organizatiilor neguvernamentale din Republica Moldova, au sustinut dezbateri pe tema “Parteneriatul pentru Moldova. Solutii anticoruptie pentru combaterea saraciei”.

In cadrul discutiilor, MAE a lansat masurile cuprinse in documentul pentru care şi-au declarat sustinerea şi alte patru formatiuni politice. Potrivit preşedintelui MAE, Anatol Petrencu, formatiunea sa işi asuma respectarea masurilor convenite cu partidele care au acceptat semnarea Pactului, urmând a fi completate ulterior cu sprijinul societatii civile. “Vom continua sa tinem legatura cu reprezentanti ai societatii civile din Republica Moldova şi specialişti inclusiv din afara MAE, pentru ca tinem sa pornim la drum cu cel mai bun plan de reforme in acest domeniu, impotriva coruptiei”, a declarat Petrencu.

Participantii au convenit asupra necesitatii implementarii Pactului MAE la nivel national impotriva coruptiei, incepind cu prima zi dupa alegerile generale din 5 aprilie.

Miscarea social-politica Actiunea Europeana a propus reluarea dezbaterilor imediat dupa scrutin, in vederea semnarii unui parteneriat intre formatiunile democratice si societatea civila.

Serviciul de presă al MAE