Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Agresaţi fizic în timp ce lipeau afişe

|versiune pentru tipar| MAE, 14 martie 2009

Trei membri ai Mişcării social-politice Acţiunea Europeană au fost agresaţi fizic în această dimineaţă, 14 martie a.c., în timp ce lipeau afişe purtînd însemnele partidului pe un panou electoral. Potrivit informaţiilor oferite de victime, atacatorii fac parte din echipa de campanie a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Incidentul a avut loc în această dimineaţă, pe strada Mihai Viteazul, nr. 3 din Chişinău, lîngă panoul de afişaj electoral din zonă. Vitalie Nistrean, Denis Odobescu şi Igor Criţea, studenţi şi membri ai MAE, lipeau afişe electorale în locul prevăzut de lege cînd au fost atacaţi cu pumni, hîrleţe şi ţevi de fier, iar cele aproximativ 1600 de afişe electorale ale MAE pe care le aveau cu ei au fost furate. “Cinci indivizi s-au coborît dintr-un microbus de tip Ford de culoare albă, în haine paramilitare şi cu hîrleţe şi ţeve de fier”, se arată în plîngerea depusă de cei trei membri ai MAE la Comisariatul de Poliţie Buiucani.

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană condamnă campania murdară şi violentă îndreptată împotriva partidului şi anunţă că tinerii care au fost bătuţi vor depune plîngere şi la Comisia Electorală Centrală împotriva acestui abuz. Cei trei membri ai MAE lipeau afişele partidului pe un panou acoperit în totalitate cu materiale de propagandă ale PCRM, în condiţiile în care legislaţia permite pentru fiecare concurent electoral ocuparea a 10% din spaţiul prevăzut pentru afişaj electoral.

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană consideră că acest abuz nu este întîmplător, ci comandat de PCRM, formaţiune deranjată de campania puternică a MAE împotriva corupţiei din Republica Moldova.

Serviciul de presă al MAE