Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

MAE a pornit Marşurile împotriva corupţiei

|versiune pentru tipar| MAE, 17 martie 2009

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană a demarat, sâmbătă, 14 martie a.c., “Marşurile împotriva corupţiei”. Acţiunile sunt programate să aibă loc în 12 oraşe din Republica Moldova, pe parcursul a trei săptămâni, timp în care echipa MAE va promova Imnul electoral al MAE si Programul electoral, sub sloganul: “Moldova fără corupţie”.

Primul marş de acest fel a avut loc în oraşul Nisporeni. La eveniment au participat tineri si candidati pe lista MAE, veniti din Chisinau si din localitatile invecinate, Marsul incheindu-se cu o intilnire a dnilor Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicenco, Alexandra Can cu alegatorii, in cadrul careia s-a discutat despre prioritatile in combaterea corupţiei generalizate din Republica Moldova, s-au susţinut discursuri privind măsurile regăsite în Pactul Naţional împotriva Corupţiei, asumat de MAE, ca şi de alte partide din Republica Moldova şi de reprezentanţi ai ONG-urilor.

Acţiunea s-a încheiat cu un concert extraordinar oferit de MAE in Piata Centrala locuitorilor din Ungheni şi din zonele apropiate, cu participarea trupelor London, Class şi Simplu, a minunatei cintarete Maria Sarabas.

Duminica, un eveniment similar a avut loc la Cantemir si Cahul, unde la Mars si la concert au participat un numar foarte mari nu numai de tineri, dar si de persoane de toate virstele. De asemenea, au fost prezentate peste tot echipele pentru Parlament si Guvern ale MAE.

In prezent, conform unor sondaje, Miscarea Actiunea Europeana este cotata cu 10 la suta din voturile alegatorilor si se constata un trend pozitiv.

De asemenea, luni, 16 martie, un grup de reprezentanti ai MAE au participat la omagierea poetului si preotului Alexei Mateevici, la Cainari, unde au sprijinit si masa de pomenire la biserica din localitate, pastorita de preotul Valentin.

In dupa-amiaza zilei de luni, conducerea MAE a avut o intilnire cu pedagogii din sectorul Centru al Municipiului Chisinau.

Serviciul de presă al MAE