Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Anatol Petrencu: Lupta împotriva corupţiei va continua şi după alegeri

|versiune pentru tipar| MAE, 3 aprilie 2009

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană a prezentat, azi, 3 aprilie curent, un bilanţ al luptei împotriva corupţiei, odată cu lansarea Pactului Naţional împotriva Corupţiei la care au aderat alte cinci partide democratice din Republica Moldova. Potrivit preşedintelui MAE, Anatol Petrencu, sloganul “Moldova fără corupţie!” a ajuns pe buzele tuturor oamenilor de bună-credinţă, indiferent de situaţia economică, de profesie sau de religie.

“Ne asumăm cu inima deschisă responsabilitatea de a conduce şi după 5 aprilie lupta împotriva corupţiei care a sărăcit şi a izolat Republica Moldova”, a declarat Petrencu. În completarea garanţiilor pe care le-a dat MAE în sensul aplicării măsurilor anticorupţie, Mişcarea Acţiunea Europeană a prezentat şi un set de rezoluţii pentru perioada imediat următoare, prin care se exclude orice formă de colaborare postelectorală cu PCRM şi se garantează colaborarea cu formaţiunile democratice care aderă la Pactul împotriva corupţiei al MAE.

De asemenea, MAE a făcut un apel către autorităţi, pentru asigurarea corectitudinii procesului de votare la alegerile din această duminică. “Avem informaţii şi semnale de la oamenii din raioane că PCRM se pregăteşte să fraudeze alegerile, furând voturile partidelor democratice. Noi îi îndemnăm pe toţi oamenii oneşti din Republica Moldova să iasă la vot şi să voteze cum le dictează conştiinţa”, a declarat Alexandra Can, propunerea MAE pentru funcţia de Prim-ministru.

În încheiere, deputatul Vitalia Pavlicenco, propunerea MAE pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului, a dat citire unui apel de susţinere pentru singurul partid ce garantează lupta împotriva corupţiei, semnat de peste 60 de reprezentanţi ai elitei culturale din Republica Moldova.

Serviciul de presă al MAE