Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPC

Declaraţia Partidului Conservator privind participarea la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009

|versiune pentru tipar| PC, 16 februarie 2009

Partidul Conservator constata esecul total al guvernarii comuniste, care prin manipulare, prin subordonarea totala a mass-media si prin intimidarea oponentilor politici incearca cu disperare nu numai sa ascunda rezultatele catastrofale din punct de vedere social si economic al celor 8 ani de guvernare, dar si sa se mentina in continuare la putere si sa perpetueze in insuccesul si impotenta de guvernare. În realitate, in toti acesti 8 ani,comuniştii au reprezentat interesele unui grup clientelar. RM a fost transformată într-un stat de buzunar, folosit pentru obţinerea unor profituri ilegale de către nomenclatura comunistă.

Rezultatele guvernarii PCRM sunt evidente:

  1. După 2001, RM a coborît de pe penultima treaptă a sărăciei- pe ultima, fiind cea mai săracă ţară din Europa
  2. Pe banii moldovenilor care muncesc peste hotare, în condiţii inumane, pe şantierele din Rusia şi Occident, se ţine regimul actual, se îmbogăţeşte clanul nomenlaturist şi acoliţii lor.
  3. Unicul produs de export susţinut de guvernul PCRM este exportul forţei de muncă. Peste 1 milion de moldoveni, tineri şi activi, sunt nevoiţi să muncească peste hotare ca să-şi cîştige existenţa- situaţie convenabilă clanului comunist, fiindcă această pătură de populaţie, de regulă, nu-i votează pe comunişti.
  4. Producţia autohtonă a degradat şi mai mult. Am ajuns să importăm majoritatea produselor alimentare, fiind o ţară tradiţional agrară.

Se construiesc supermarketuri, restaurante, baruri, blocuri “de elită” (nepopulate în majoritatea lor), dar nu fabrici, întreprinderi care ar da locuri de muncă.

  1. Partidul de guvernămînt lucrează pentru îmbogăţirea unui grup restrîns de oameni de afaceri, care, la rîndul lor, acordă servicii electorale PCRM şi sunt răsplătiţi cu privatizări, terenuri, comenzi de stat. Acest grup clientelar afiliat clanului, avînd la dispoziţie Justişia, Procuratura, organele de forţă, sistemul bancar, a monopolizat economia naţională, a acaparat tot ce aduce un cît de mic venit în RM şi se îmbogăţeşte de pe urma noastră.
  2. Clanul comunist a stabilit un control asupra tuturor ramurilor puterii, a monopolizat mass-media (toate posturile cu acoperire naţională sînt în mîinile lor), a compromis definitiv justiţia, folosind-o ca armă de răzbunare şi de supunere a opozanţilor politici şi a celor care refuză să-şi cedeze afacerile clanului. Statul a pierdut zeci de milioane de euro la CEDO şi va continua să piardă atîta timp cît comuniştii se vor afla la guvernare.
  3. Banii publici sunt repartizaţi în raioane după criteriul loialităţii regimului, pentru localităţile în care deţin puterea.
  4. Selectarea cadrelor în instituţiile publice, numirea în funcţiile de conducere se face nu după criteriul profesionalismului şi competenţei, ci a lichelismului, obedienţei, servilismului şi lipsei de demnitate.

Constientizand necesitatea inlaturarii de la putere a clanului comunist mafiotizat si corupt , care a uzurpat puterea in stat si a manifestat o incapacitate si incompetenta totala de guvernare si pornind de la necesitatea stringenta de o schimbare reala, de o guvernare noua, puternica si sigura, in folosul tuturor moldovenilor si al intereselor nationale ale RM, Partidul Conservator declara ca a decis participarea de sine-statatoare, pe lista proprie la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.

Partidul Conservator vine cu un program de guvernare realist si consistent, care va fi implimentat de catre o echipa competenta, hotarita,profesionista, moderna, capabila sa se orienteze in lumea de azi si care stie unde vrea sa ajunga. Noi avem solutii concrete pentru problemele societatii.