Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind decizia de a-şi suspenda participarea în cadrul tuturor dezbaterilor electorale televizate

|versiune pentru tipar| PCRM, 27 martie 2009

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a adoptat decizia de a-şi suspenda participarea în cadrul tuturor dezbaterilor electorale televizate.

În primul rînd, poziţia PCRM cu privire la toate problemele de actualitate din sferele socială, economică şi politică din ţară este bine cunoscută de către societate. Poziţia sa PCRM o promovează prin intermediul unui dialog direct cu alegătorii, şi nu prin gîlcevi reciproce în emisie televizată.

În al doilea rînd, Partidul Comuniştilor califică drept imposibile orice discuţii pe marginea unor chestiuni principiale cu oponenţii săi politici ale căror liste sunt îmbulzite de cetăţeni din ţări străine, împistrite de autorităţi criminale şi de persoane aflate în căutare internaţională. Însuşi faptul unor asemenea discuţii, în viziunea noastră, reprezintă o insultă la adresa alegătorilor noştri, o profanare a instituţiilor democratice ale Republicii Moldova.

În al treilea rînd, PCRM refuză în mod categoric să polemizeze în cadrul dezbaterilor electorale cu oponenţii politici pentru care Constituţia Republicii Moldova este o ficţiune. În opinia PCRM, asemenea teme, precum sunt vinderea Transnistriei, lichidarea neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova sau absorbţia ţării de către un alt stat nu pot constitui subiect de discuţii nici chiar în cadrul campaniei electorale.

Considerăm că timpul de emisie pe care PCRM îl cedează oponenţilor săi, va fi utilizat de către aceştia în mod eficient în scopul expunerii în continuare a adevăratelor lor viziuni, valori şi convingeri.