Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPDM

Dumitru Diacov le-a înmânat viitorilor deputaţi ai PDM legitimaţiile de candidaţi

|versiune pentru tipar| PDM, 15 februarie 2009

Viitorii parlamentari ai Partidului Democrat din Moldova şi-au ridicat, astăzi, 15 februarie, legitimaţiile de candidaţi în deputaţi, în sala de şedinţe a Parlamentului Republicii Moldova.

Preşedintele PDM, Dumitru Diacov, a înmânat legitimaţiile într-o şedinţă comună, cu participarea tuturor celor 103 de candidaţi pe lista electorală a PDM, reuniţi la Parlament din toate raioanele şi municipiile ţării. “Republica Moldova şi cetăţenii ei merită o altă viaţă, mult mai bună. Echipa Partidului Democrat din Moldova este formată din adevăraţi profesionişti, oameni cu experienţă, oneşti şi competenţi. Echipa noastră vine cu propuneri şi iniţiative concrete, care să îmbunătăţească radical viaţa oamenilor. Dacă astăzi ne rezumăm la a înmâna aceste legitimaţii, atunci, după 5 aprilie, am deplina convingere că ne vom regăsi în această sală a Parlamentului cu foarte mulţi dintre Dumneavoastră, deja în calitate de deputaţi”, a declarat preşedintele Diacov.

Prim-vicepreşedintele PDM, Oleg Serebrian, a declarat, în faţa colegilor de partid, că echipa Partidului Democrat este cea mai puternică în raport cu ceilalţi concurenţi în această campanie electorală: “În rândurile candidaţilor în deputaţi ai PDM avem primari de oraşe, vicepreşedinţi de raioane, şefi de direcţii, lideri incontestabili în diferite domenii etc., etc. Suntem o echipă capabilă să ofere ţării şi cetăţenilor ei ceea ce merită”.

Vicepreşedintele PDM, Oazu Nantoi, a accentuat faptul că PDM, spre deosebire de alte formaţiuni politice, se lansează în alegerile parlamentare curente cu o echipă puternică, competentă, în care primează dialogul şi democraţia internă. În aceeaşi cheie a opinat şi Valeriu Bulgari, candidatul desemnat de PDM pentru funcţia de prim-ministru, care a spus că componenţa notorie a viitoarei fracţiuni parlamentare a PDM va fi completată de o echipă de profesionişti competenţi şi în cadrul Executivului ţării. “Am vorbit nu odată de la această tribună parlamentară, pe diferite subiecte importante, dar este pentru prima dată când eforturile legislative ale deputaţilor Partidului Democrat vor putea fi aplicate în practică de către camarazii noştri de partid, care vor deţine funcţii importante în viitorul Executiv”.

Serviciul de presă al PDM