Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPDM

Sediile şi panourile PDM sînt atacate sub ochii poliţiei

|versiune pentru tipar| PDM, 25 martie 2009

Partidul Democrat din Moldova este ţinta predilectă a unor atacuri din partea anumitor forţe distructive, care compromit caracterul democratic al alegerilor parlamentare din acest an, au declarat, într-o conferinţă de presă, primarul de Orhei, preşedinte al Organizaţiei raionale PDM Orhei, Ion Stratulat, preşedintele Organizaţiei orăşeneşti PDM Orhei, Pavel Ianeţ, şi preşedintele Organizaţiei raionale PDM Bălţi, Ion Bodrug. Conform acestora, s-au înregistrat multe cazuri de vandalizare a panourilor electorale ale partidului şi de vandalizare a afişajului electoral al PDM.

Pavel Ianeţ a declarat ziariştilor că, în Orhei, unul din panourile PCRM-ului, de la intrarea în oraş, este păzit de către forţele de ordine, care, de fapt, ar trebui să aibă alte sarcini. Forţele de ordine, în acelaşi timp, nu reacţionează la cazurile de distrugere a panotajului celorlalte partide, precum, bunăoară, a fost vandalizat panoul publicitar al unui partid amplasat la doar 50 de metri de cel al PRCM-ului, ultimul păzit de către o maşină a poliţiei. În noaptea de 23 martie 2009, la Orhei au fost dereriorate afişajele electorale ale PDM, plasate legal pe bilboardurile situate pe traseul Chişinău — Soroca şi panoul electoral publicitar situat pe traseul Orhei — Rezina, la ieşire din or. Orhei. Pe acest caz, au fost sesizate oficial organele de poliţie.

Ion Bodrug, preşedintele Organizaţiei raionale PDM Bălţi a declarat că la Bălţi televiziunea a organizat o singură dezbatere electorală, fără ca participanţii să tragă la sorţi, ceea ce demonstrează faptul că anumite forţe politice nu doresc să existe niciun fel de dezbateri electorale. Plus de aceasta, Primăria municipiului Bălţi nu a amplasat panouri electorale, ceea ce prezintă o încălcare flagrantă a prevederilor Codului electoral. În ultimul caz, Primăria a fost acţionată în instanţă. “Sediul electoral al PDM din municipiul Bălţi a fost ţinta unui atac, de pe urma căruia au fost distruse panourile electorale ale PDM şi a avut de suferit însăşi edificiul, care este un monument istoric. Sediul nostru se află în centrul oraşului, în imediată apropiere de sediile poliţiei şi SIS-ului, ceea ce, de altfel, nu i-a împiedicat pe provocatori. Plus de aceasta, nimeni nu a văzut nimic, ceea ce, evident, trezeşte anumite suspiciuni”, a mai declarat Ion Bodrug.

Serviciul de presă al PDM