Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPDM

PLDM face echipă comună cu PCRM

|versiune pentru tipar| PDM, 2 aprilie 2009

Primarul de Zîmbreni, r-l Ialoveni, Daniel Ţonu, şeful staff-ului electoral al Partidului Democrat din raionul Ialoveni, l-a acuzat pe vicepreşedintele raionului, Valeriu Erhan, că obstrucţionează lucrărilor de extindere a apeductului în comuna Zîmbreni. “Antreprenorul care efectua lucrările de conectare a localităţii noastre la reţeaua de aprovizionare centralizată cu apă potabilă a fost somat de către Erhan să stopeze lucrările, în caz contrar nu îi vor fi livraţi banii pentru lucrările efectuate”, a declarat Daniel Ţonu, specificînd că vicepreşedintele raionului Ialovei, Valeriu Erhan, se regăseşte în echipa PLDM cu toate că are o reputaţie dubioasă şi are intentate 21 de dosare, printre care şi o tentativă de omor a soţiei.

Primarul de Zîmbreni, Daniel Ţonu, a adus critici la adresa Partidului Liberal Democrat (PLDM), spunînd că atît în Zîmbreni, cît şi la nivelul raionului Ialoveni, consilierii liberal-democraţi cooperează cu consilierii comunişti. “Cei care strigă azi mai tare: «Jos comuniştii!», mîine vor da mîna cu comuniştii”, a mai declarat despre PLDM Daniel Ţonu.

Primarul Daniel Ţonu a enunţat mai multe obiecţii şi faţă de actuala guvernare, pentru a le aminti demnitarilor din administraţia publică centrală despre faptul că au uitat de promisiunile date locuitorilor din comuna Zîmbreni, “unde se află cea mai veche şcoală din ţară, şi trebuie reparate drumurile”. În context, dînsul a specificat că comuna Zîmbreni timp de 8 ani de zile nu a primit niciun banuţ de la bugetul de stat.

Primarul de Zîmbreni i-a atenţionat pe reprezentanţii mass-media despre pericolul fraudării alegerilor din 5 aprilie. Conform dînsului, numai prin aceasta poate fi găsită explicaţia pentru numărul mare de persoane înscrise pe listele de alegători, o temă des abordată de concurenţii electorali în campania care se încheie. Daniel Ţonu a spus că pe listele din comuna unde este primar au fost incluse şi 600 de persoane care de mult nu mai locuiesc în localitatea cu o populaţie de 3 mii de persoane, fiind la muncă peste hotare. Daniel Ţonu a precizat că oficial aceste persoane îşi au reşedinţa la Zîmbreni, dar, la 5 aprilie, ei nu vor participa la votare pe motivul absenţei lor în ţară: “Noi, la Zîmbreni, vom asigura o monitorizare adecvată a situaţiei pentru a nu permite să se comită falsificări, ceea ce nimeni nu poate garanta că nu se va produce în alte localităţi ale Republicii Moldova”.

Serviciul de presă al PDM