Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Partidul Liberal şi-a lansat Programul electoral

|versiune pentru tipar| PL, 15 februarie 2009

Duminică, 15 februarie, în sala de conferinţe a hotelului LeoGrand, a avut loc lansarea oficială a Programului electoral al Partidului Liberal pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. La eveniment au participat toţi candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament, inclusiv preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedinţii PL Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, delegaţiile filialelor PL din teritoriu, numeroşi membri de partid, simpatizanţi şi invitaţi. De asemenea, la lansarea Programului electoral au fost prezenţi şi au rostit discursuri de susţinere cunoscutul scriitor şi luptător pentru identitatea noastră naţională Vladimir Beşleagă, celebrul compozitor Eugeniu Doga.

În discursul de prezentare a Programului electoral, preşedintele PL Mihai Ghimpu a scos în evidenţă obiectivele strategice pe care şi le propune PL venind la guvernare: “Partidul Liberal are două obiective fundamentale: pe plan intern — lichidarea sărăciei, problema principală cu care se confruntă cetăţenii noştri. Pe plan extern — aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ambele obiective sunt realizabile doar prin promovarea unei economii libere, prin legi noi care să stimuleze creşterea economică, atragerea investiţiilor străine — o economie care să creeze şi să asigure condiţii egale pentru toţi agenţii economici, ajutată de o justiţie independentă şi necoruptă, de o guvernare dreaptă, făcută de oameni care poartă în suflet durerile acestui pământ. Echipa Partidului Liberal a purtat permanent în suflet aceste dureri şi ea ne va scăpa de marea belea a Republicii Moldova, care este comunismul”. Preşedintele PL a declarat că Partidul Liberal este singurul partid care are forţa ca să învingă partidul comunist şi să preia guvernarea după 5 aprilie 2009.

Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a menţionat că Schimbarea pe care a adus-o PL în capitală trebuie să se producă la 5 aprilie în toată republica. Idealurile pentru care au luptat întemeietorii mişcării de renaştere naţională la 1989 au toate şansele să fie realizate pe deplin acum, de către noua generaţie, învingând definitiv comunismul şi asigurând condiţiile de aderare la UE, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Au urmat discursurile de prezentare pe capitole a Programului electoral, rostite de vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Corina Fusu, de membrii BP Ion Cebanu, Ana Guţu, Vadim Cojocaru, Anatol Arhire, Ion Hadârcă, Mihai Moldovanu, Boris Vieru, Nistor Grozavu, Valeriu Munteanu, Vadim Vacarciuc, Sergiu Boghean. Ideea principală care s-a desprins din discursurile rostite a fost aceea că Partidul Liberal dispune de un Program electoral reformator, coerent, cu strategii şi priorităţi bine delimitate, capabil să desprindă definitiv Republica Moldova de trecutul comunist şi să-i asigure aderarea la Uniunea Europeană.

Principalele obiective din Programul electoral al Partidului Liberal

Schimbarea în bine cu Partidul Liberal vine!
Extras din programul electoral al Partidului Liberal (Alegerile parlamentare 2009)

Stimaţi alegători,

Împreună am lansat schimbarea în anul 2005. Împreună am învins în alegerile locale din iunie 2007 prin alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, punând bazele unei administraţii corecte şi aflată în serviciul cetăţeanului. Doar împreună, la 5 aprilie 2009, putem câştiga şi realiza schimbarea spre bine în toată republica. Partidul Liberal este convins de victorie şi Vă invită să participaţi la alegeri. Viitorul nostru european depinde de prezenţa noastră la scrutin şi de votul Dumneavoastră pentru candidaţii Partidului Liberal.

Siguranţa, stabilitatea şi perspectiva zilei de mâine, un loc de muncă bine plătit, un trai decent, reîntregirea familiilor şi o viaţă liniştită este ceea ce vă doriţi şi ceea ce Partidul Liberal poate realiza împreună cu Dumneavoastră.

Împreuna avem două obiective fundamentale: lichidarea sărăciei şi integrarea în Uniunea Europeană. Putem să le atingem prin crearea unui climat economic bazat pe libera iniţiativă, stabilitate legislativă, legi noi care să accelereze creşterea economică, o politică bugetar-fiscală transparentă şi corectă care să stimuleze investiţiile autohtone şi cu capital străin — toate la un loc aducând bunăstare şi resurse financiare la bugetul de stat necesare pentru dezvoltare.

1. Lichidarea sărăciei
2. Integrarea în Uniunea Europeană
Departamentul de Comunicare al PL