Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii Partidului Liberal s-au întâlnit cu mii de alegători

|versiune pentru tipar| PL, 23 februarie 2009

În zilele de 21 şi 22 februarie, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Liberal au avut întâlniri cu mii de alegători din mai multe localităţi din raioanele Cantemir, Teleneşti, Basarabeasca, Cimişlia, Căuşeni, Ştefan Vodă, Ialoveni, Floreşti, Şoldăneşti, Orhei, Hânceşti, Briceni, Sângerei, Anenii Noi, Străşeni, Criuleni, Dubăsari şi municipiul Chişinău. Liderii Partidului Liberal Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, alţi candidaţi din partea PL au prezentat alegătorilor Programul electoral şi au răspuns la întrebările acestora. Oamenii au constatat că Partidul Liberal are un Program electoral realist, prin realizarea căruia se pot atinge cele două obiective fundamentale ale PL — lichidarea sărăciei şi aderarea la Uniunea Europeană.

De la întâlnirile din sate şi centre raionale s-a desprins faptul că cele mai multe probleme cu care se confruntă cetăţenii din mediul rural sunt: şomajul, în mod special în rândul tinerilor, drumurile proaste, infrastructura uzată, salariile mici, sărăcia, agricultura slab dezvoltată, lipsa pieţei de desfacere pentru produsele agricole, dezmembrarea familiilor ca urmare a emigrării în masă, calitatea proastă sau lipsa cu desăvârşire a serviciilor medicale, lipsa de acces al cetăţenilor către România şi ţările UE.

Este de menţionat că tot mai mulţi oamenii din mediul rural îşi doresc ca Republica Moldova să devină cât mai curând membră a UE, astfel încât hotarul de la Prut să fie eliminat, să putem circula liber în Europa, să atragem investiţii străine, să creăm condiţii de muncă la noi acasă şi să nu mai fim nevoiţi să plecăm peste hotare.

Toate aceste probleme dureroase şi soluţiile pragmatice la ele se regăsesc în Programul electoral al PL, au declarat liderii PL în cadrul întâlnirilor.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md