Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Geografia întâlnirilor cu alegătorii se extinde

|versiune pentru tipar| PL, 7 martie 2009

Sâmbătă, 7 martie, liderii Partidului Liberal Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Ion Hadârcă, Nistor Grozavu, Gheorghe Brega şi Vadim Cojocaru s-au prezentat în faţa alegătorilor din raionele Anenii Noi, Şoldăneşti, Teleneşti, Ştefan Vodă, Edineţ, Briceni şi municipiul Chişinău.

La întâlnirile cu oamenii din satele Puhăceni, Şerpeni, Delacău şi Bulboaca din raionul Anenii Noi, preşedintele PL Mihai Ghimpu a prezentat Programul electoral al formaţiunii şi a răspuns la întrebări. Cel mai mult pe oameni îi îngrijorează situaţia actuală din republică — sărăcia, lipsa locurilor de muncă, a pieţei de desfacere în localităţile rurale şi a unui preţ minim garantat la produsele agricole de bază. Mihai Ghimpu a ţinut să accentueze faptul că în Programul electoral al PL se regăsesc soluţiile la toate aceste probleme. “Putem lichida sărăcia numai prin creştere economică, prin aplicarea unor legi de factură europeană, a unei politici fiscale care să funcţioneze în serviciul producătorilor şi plătitorilor de impozite. În acelaşi timp, acestea sunt cu putinţă doar în condiţiile unei justiţii drepte şi nepărtinitoare, ale unei guvernări care să exprime interesele întregii societăţi”, a menţionat preşedintele PL.

În satele Socol, Şestaci, Cot şi Salcia din raionul Şoldăneşti, vicepreşedinta PL Corina Fusu a fost întâmpinată de oamenii care îşi leagă speranţele de echipa Partidului Liberal.

Deşi comuniştii susţin că sunt pentru integrare europeană şi încearcă să manipuleze electoratul prin intermediul mass-media controlată de ei, oamenii nu mai pot fi minţiţi, pentru că realitatea este cu totul alta — sate pustii, pământ în paragină, copii care cresc fără părinţi, tineri şomeri, bătrâni bolnavi, Moldovă fără viitor — asta au construit comuniştii în cei opt ani de guvernare, — s-a spus în cadrul întâlnirilor.

La întâlnirile cu alegătorii din Briceni şi Edineţ, candidatul PL Gheorghe Brega, între altele, a declarat: “La alegerile din această primăvară avem o şansă pe care nu o putem rata. Debarcându-i pe comunişti de la putere, vom putea alinia Moldova la valorile şi standardele ţărilor europene”.

Tot astăzi, candidaţii PL Ion Hadârcă, Nistor Grozavu şi Vadim Cojocaru au avut mai multe întâlniri cu alegătorii din raioanele Teleneşti, Ştefan Vodă şi localităţile din municipiul Chişinău — Tohatin, Budeşti şi Cruzeşti.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md