Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii PL se întâlnesc cu electoratul

|versiune pentru tipar| PL, 9 martie 2009

La 8 şi 9 martie, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Ion Hadârcă, Ana Guţu, Vadim Cojocaru şi Gheorghe Brega s-au întâlnit cu alegătorii din raioanele Hânceşti, Călăraşi, Cahul, Ştefan Vodă, Vulcăneşti, Edineţ, Briceni, Şoldăneşti şi din municipiul Chişinău.

Duminică, 8 martie, preşedintele PL Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu alegătorii din centrul raional Hânceşti şi din satele Mingir, Cărpineni şi Boghiceni. La întâlnirea din satul Mingir, liderul PL a declarat: “Scopul Partidului Liberal este să convingem alegătorii să voteze pentru ei înşişi, pentru viaţa şi viitorul lor, dar nu pentru Partidul Comuniştilor. Venind la guvernare, PL are două obiective fundamentale — lichidarea sărăciei şi integrarea în Uniunea Europeană. Guvernarea comunistă trebuie să plece, altfel vom rămâne izolaţi în continuare pe plan internaţional, iar Republica Moldova nu va mai avea şansa să devină un stat liber şi prosper”, a spus Mihai Ghimpu.

Prezentând Programul electoral al PL alegătorilor din raionul Ştefan Vodă, candidatul PL Vadim Cojocaru a ţinut să menţioneze faptul că echipa Partidului Liberal îşi propune să dezvolte economia Republicii Moldova. “Salariile vor fi corelate cu preţurile de pe piaţă, vor fi stimulaţi producătorii autohtoni, vor fi create condiţii pentru investitorii străini, vom îngheţa salariile funcţionarilor de rang înalt”, a declarat Vadim Cojocaru.

La întâlnirile din satele Temeleuţi, Horodişte, Pârjolteni, Buda, Căbăieşti din raionul Călăraşi, vicepreşedinta Corina Fusu, între altele, a menţionat: “PL îşi propune să asigure învăţământul gratuit pentru toţi, să aloce cel puţin 10% din PIB pentru educaţie, să susţină tinerele talente, să încurajeze sportivii prin înzestrarea sălilor de sport de la sate. Totodată, vor fi stabilite pensii de minimum 1500 de lei, un salariu minim garantat de 2000 de lei, iar bursa studenţilor va fi de minim 50 euro”, a precizat Corina Fusu.

Astăzi, 9 martie, la întâlnirile cu alegătorii din raionul Vulcăneşti, candidata PL Ana Guţu a scos în evidenţă faptul că Partidul Liberal participă în aceste alegeri pentru a obţine posibilitatea de a reprezenta şi a asigura drepturile cetăţenilor, de a combate corupţia şi de a integra Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Tot astăzi, Dorin Chirtoacă, Ion Hadârcă şi Vadim Cojocaru au avut mai multe întâlniri în municipiul Chişinău.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md