Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii PL prezintă alegătorilor oferta electorală

|versiune pentru tipar| PL, 11 martie 2009

La 10 şi 11 martie, candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, Ion Hadârcă, Ana Guţu, Ana Eremei s-au întâlnit cu alegătorii din raioanele Dubăsari, Cimişlia, Şoldăneşti, Nisporeni, Donduşeni, Ştefan Vodă şi din municipiul Chişinău.

La întâlnirile cu alegătorii din satele Coşniţa, Cocieri şi Ustia din raionul Dubăsari, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a vorbit despre soluţiile privind reglementarea conflictului transnistrean. “Vom realiza paşi importanţi în soluţionarea conflictului transnistrean numai atunci când vom crea un stat atractiv din punct de vedere economic, vom asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, vom reuşi să demilitarizăm regiunea din stânga Nistrului, vom atrage investiţii europene. Deşi comuniştii au promis în campaniile anterioare că vor reîntregi Republica Moldova, după opt ani de guvernare ne-am convins cu toţii de faptul că lor le convine starea de lucruri actuală. Partidul Liberal a demonstrat că are voinţă politică şi că va găsi soluţiile potrivite pentru ca cetăţenii RM de pe ambele maluri ale Nistrului să nu mai fie separaţi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Marţi, 10 martie, vicepreşedinta PL Corina Fusu a avut mai multe întâlniri cu electoratul din raionul Ştefan Vodă. Cetăţenii sunt îngrijoraţi de starea actuală din republică, sunt indignaţi de preţurile mari în raport cu salariile şi pensiile pe care le primesc, sunt revoltaţi de faptul că vârsta de ieşire la pensie este prea ridicată, iar asigurările medicale nu acoperă cheltuielile depline de tratament. Toţi s-au arătat convinşi de faptul că numai o guvernare corectă, care să lucreze în interesul cetăţeanului simplu va putea schimba starea lucrurilor în republică.

Miercuri, 11 martie, preşedintele PL Mihai Ghimpu a prezentat Programul electoral şi a răspuns la întrebările alegătorilor din raionul Cimişlia. Unul dintre subiectele de discuţie a fost dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor în ţările UE, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să plătească mii de euro pentru a putea pleca în Europa. “Venind la guvernare, Partidul Liberal va semna până la sfârşitul anului 2010 un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană şi vom obţine dreptul de liberă circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în ţările UE. Totodată, vom purta negocieri cu autorităţile de stat din România în vederea simplificării procesului de redobândire a cetăţeniei române de către cetăţenii Republicii Moldova”, a menţionat Mihai Ghimpu.

La întâlnirile cu alegătorii din satele Mărinici, Călimăneşti, Bălăureşti şi din oraşul Nisporeni, vicepreşedintele PL Anatol Şalaru a reiterat necesitatea consolidării forţelor în vederea obţinerii unei victorii covârşitoare a Partidului Liberal la alegerile din 5 aprilie. “Dumnezeu ne-a mai dat o şansă pe care nu o putem rata. După toate întâlnirile pe care le-am avut până acum, am constatat că cetăţenii Republicii Moldova nu mai doresc o guvernare comunistă, ei sunt pentru schimbarea clasei politice, pentru viitorul nostru european”, a declarat Anatol Şalaru.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md