Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii PL s-au întâlnit cu alegătorii din nordul, centrul şi sudul republicii

|versiune pentru tipar| PL, 16 martie 2009

La 14 şi 15 martie, liderii PL Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, Ion Hadârcă, Ana Guţu, Lilian Carp, Ion Ciobanu s-au întâlnit cu alegătorii din raioanele Străşeni, Călăraşi, Cahul, Cimişlia, Edineţ, Basarabeasca, Nisporeni, Ştefan Vodă, Briceni şi din municipiul Chişinău.

În raionul Cahul, preşedintele PL s-a întâlnit cu alegătorii din satele Vadul lui Isac, Colibaşi, Pelinei şi Zărneşti. Oamenii din aceste localităţi s-au arătat indignaţi de faptul că guvernarea comunistă condiţionează semnarea unui acord bilateral privind micul trafic la frontieră care să le permită să intre în România fără vize. De asemenea, cetăţenii au criticat conducerea comunistă pentru că nu a dorit să deschidă cele două consulate române la Bălţi şi Cahul, din care cauză ei fiind nevoiţi să stea la cozi la Consulatul României din Chişinău pentru a obţine viza. “Comuniştii niciodată nu ne vor permite să ne apropiem de România, pentru că şi ei ştiu care este adevărul istoric şi care este identitatea noastră. Tocmai de aceea partidul comunist a promovat o politică externă de izolare a Republicii Moldova, de subordonare a intereselor de stat unor interese străine. Iată de ce, trebuie odată şi pentru totdeauna să scăpăm de comunism, de minciună şi de sărăcie”, a declarat Mihai Ghimpu.

La Străşeni, Corina Fusu a vorbit cu alegătorii despre Programul electoral al Partidului Liberal, un program care va moderniza Republica Moldova, o va aşeza pe drumul european al prosperităţii, îi va oferi omului demnitatea şi încrederea într-un viitor mai bun.

Sute de persoane din satele Parcova, Ruseni, Hordineşti, Trinca şi din centrul raional Edineţ au venit sâmbătă, 14 martie la întâlnirile cu vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă. Cetăţenii i-au adresat foarte multe întrebări tânărului primar despre şansele republicii, odată cu venirea la conducere a unei guvernări democratice. “Vom asigura securitatea energetică a statului, eliminând monopolul energetic exercitat de Rusia, vom stimula mediul de afaceri, vom susţine producătorii autohtoni, dar şi pe investitorii străini, astfel vom crea locuri noi de muncă, vom expertiza contractele de privatizare a bunurilor din patrimoniul statului, realizate în perioada guvernării comuniste, aşa încât toţi profitorii tranziţiei care şi-au însuşit pe diverse căi proprietatea statului să fie traşi la răspundere”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Duminică, 15 martie, mulţi oameni din satele Bravicea, Nişcani, Tuzara şi Peticeni din raionul Călăraşi l-au întâlnit pe Anatol Şalaru, retrăind momentele din perioada anilor de renaştere naţională. Alegătorilor le este frică să nu fie iarăşi trădaţi de partidele democratice. “De această dată, comuniştii nu mai au nicio şansă. Suntem siguri că împreună cu dumneavoastră, la aceste alegeri, vom învinge hidra comunistă”, a declarat Anatol Şalaru la întâlnirea cu alegătorii din satul Peticeni.

Unul dintre subiectele de discuţie la întâlnirile preşedintelui PL Mihai Ghimpu cu alegătorii din satele Soltăneşti, Valea Trăisteni, Boldureşti şi Ciuteşti din raionul Nisporeni a fost emigrarea populaţiei. “Oamenii vor pleca atât timp cât nu vor avea siguranţa zilei de mâine aici în republică. Vom putea schimba lucrurile numai atunci când la guvernare va veni o echipă corectă, necoruptă. La alegerile din 5 aprilie dumneavoastră veţi decide viitorul nostru şi al copiilor noştri. Trebuie să îi convingeţi şi pe cei indecişi să participe la aceste alegeri şi să facem împreună Schimbarea”, a spus Mihai Ghimpu la întâlnirea cu alegătorii din satul Valea Trăisteni. Întrebat la Soltăneşti de ce ar trebui să schimbăm lucrurile, în condiţiile în care mulţi pensionari sunt mulţumiţi de faptul că primesc 500–600 de lei pensia, liderul PL a răspuns: “O să poţi mata cu 500 de lei să pregăteşti o masă de sărbătoare de Paşti, în cazul în care trebuie să cumperi ouă, miel, carne, pască, cozonac? O să poţi mata să locuieşti la Chişinău cu un venit de 500 de lei, în condiţiile în care numai pentru gazdă trebuie să plăteşti cel puţin o sută de euro? Gândiţi-vă că aşa trăiesc majoritatea copiilor şi nepoţilor noştri care vin la Chişinău să înveţe şi apoi rămân aici să lucreze”.

În aceeaşi zi, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu circa 500 de alegători din satele Colicăuţi, Corjăuţi, Şireuţi şi din centrul raional Briceni. Oamenii îşi doresc reforme în agricultură, o administraţie modernă, locuri de muncă, salarii decente, drumuri mai bune, atragerea investiţiilor în localităţile lor. “Soluţiile la toate aceste probleme se regăsesc în Programul electoral al PL. Avem o echipă capabilă, voinţa politică şi capacitatea managerială să punem în practică toate punctele din Programul nostru electoral”, a declarat Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu alegătorii din Briceni.

Duminică seara, mai mulţi tineri ai OTPL împreună cu preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedinta PL Corina Fusu şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL Sergiu Boghean s-au întâlnit cu viceprimarul oraşului Haga, membru al Partidului Liberal din Olanda Frits Huffnagel. S-a discutat despre soluţiile liberale pentru depăşirea crizei economice, despre alegerile din Republica Moldova, despre posibilităţile de integrare europeană a statului nostru. Frits Huffnagel a transmis din partea Partidului Liberal din Olanda un mesaj de sprijin pentru Partidul Liberal din Republica Moldova.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md