Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Alegătorii din raioanele Ştefan Vodă, Anenii Noi, Glodeni, Cahul şi din municipiul Chişinău s-au întâlnit cu candidaţii PL

|versiune pentru tipar| PL, 18 martie 2009

La 16 şi 17 martie, liderii PL Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Ana Guţu, Ion Cebanu s-au întâlnit cu alegătorii din raioanele Ştefan Vodă, Anenii Noi, Glodeni, Cahul şi din municipiul Chişinău.

La întâlnirile cu alegătorii din Chişinău, din orăşelul Cricova şi din comunele Ciorescu şi Grătieşti, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a vorbit despre principalele cinci direcţii de acţiune ale Partidului Liberal în guvernarea 2009–2013 — garantarea respectării legii, dezvoltarea economiei, protecţia socială, independenţa energetică, aplicarea legislaţiei europene şi integrarea europeană pas cu pas, pentru un alt destin al Republicii Moldova. “Garantarea respectului faţă de lege reprezintă prioritatea numărul unu a PL, pentru ca toate instituţiile din republică să înceapă să funcţioneze corect şi democratic. Cunoaştem că astăzi legea este călcată în picioare şi multora dintre cei care au funcţii înalte în stat chiar nu le pasă de respectarea legilor, iar omul de rând, din păcate, nu este apărat de lege şi are mult de suferit de pe urma modului în care îşi permite poliţistul, procurorul, judecătorul sau reprezentanţii altor instituţii de stat să apese societatea”, a declarat Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu electoratul din comuna Ciorescu.

Marţi, 17 martie, preşedintele PL Mihai Ghimpu şi candidatul PL Ion Cebanu au stat de vorbă cu locuitorii satelor Slobozia şi Crocmaz din raionul Ştefan Vodă despre soluţiile PL în vederea creşterii economice şi ameliorarea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor. “Scopul Partidului Liberal este de a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor care trăiesc astăzi la limita sărăciei. Vom promova politici în vederea subvenţionării agriculturii, gestionând corect banii din bugetul statului, vom stabili pensiile şi salariile minime la nivelul coşului de consum, vom eradica corupţia, vom îmbunătăţi cadrul legislativ economic, vom crea condiţii pentru investitorii străini, vom crea locuri noi de muncă”, a spus preşedintele liberal Mihai Ghimpu.

Ion Ciobanu a vorbit despre integrarea europeană a Republicii Moldova: “Şi Uniunea Europeană aşteaptă schimbări pozitive după alegerile din 5 aprilie, iar noi suntem cei care vom dinamiza procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi până la sfârşitul anului 2010 vom obţine semnarea unui Acord de Asociere cu UE”.

La întâlnirile cu alegătorii din localităţile Fundurii Vechi, Camenca şi Hâjdieni din raionul Glodeni vicepreşedintele PL Anatol Şalaru a scos în evidenţă faptul că guvernarea comunistă a pustiit satele republicii şi a sărăcit populaţia: “Nu le mai putem permite să comită atâtea fărădelegi, toţi cei care s-au îmbogăţit pe spatele ţăranilor trebuie să răspundă în faţa legii. Tinerii sunt cei care trebuie să vină la putere. Tinerii au forţa şi cunoştinţele necesare de a scoate Moldova din sărăcie”, a declarat Anatol Şalaru la întâlnirea cu alegătorii din Hâjdieni.

În aceeaşi zi, candidata PL Ana Guţu s-a întâlnit cu elevii cu drept de vot de la liceele din Slobozia Mare şi Giurgiuleşti din raionul Cahul şi cu studenţii de la Colegiul de Medicină din Cahul.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md