Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii PL prezintă alegătorilor Programul electoral al formaţiunii

|versiune pentru tipar| PL, 24 martie 2009

La 23 şi 24 martie curent, fruntaşii PL Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, Vadim Cojocaru, Ana Guţu, Ion Hadârcă, Nistor Grozavu, Alexandru Arseni s-au întâlnit cu alegătorii din raioanele Cahul, Rezina, Hânceşti, Făleşti, Căuşeni şi din municipiul Chişinău. Totodată, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat campania “De la uşă la uşă” în mai multe localităţi din raioanele Orhei şi Străşeni.

Luni, 23 martie, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă şi candidaţii PL Nistor Grozavu şi Alexandru Arseni au avut o serie de întâlniri cu alegătorii din Chişinău şi din comuna Truşeni. La întâlnirea liderilor PL cu studenţii de la Universitatea de Stat din Moldova au participat circa 250 de tineri şi profesori. Studenţii au vrut să afle de la membrii PL ce măsuri se prevăd în scopul integrării tinerilor specialişti în câmpul muncii, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare, cum crede că va reuşi PL să crească nivelul de trai al cetăţenilor, ce măsuri se vor întreprinde pentru a dezrădăcina corupţia din instituţiile de stat ş.a.

“PL va garanta respectul faţă de lege, astfel vom putea dezvolta economia, vor apărea noi locuri de muncă, vom stabili prin lege ca salariile pentru bugetarii începători să nu fie mai mici decât valoarea coşului minim de consum. Acestea sunt criteriile minime şi clare pentru ca tinerii să poată să-şi desfăşoare activitatea aici şi pentru ca economia să se dezvolte. Cât priveşte corupţia, ea poate fi stârpită numai de oamenii din aceste instituţii. Noi am demonstrat în municipiul Chişinău că putem să administrăm corect banul public. Venind la guvernare după 5 aprilie, vom avea grijă ca şi banii din bugetul statului să fie cheltuiţi în mod transparent, în interesul cetăţeanului şi pentru bunăstarea lui.”, a spus Dorin Chirtoacă.

Candidata PL Ana Guţu s-a întâlnit cu alegătorii din satele Văleni, Brânza, Vadul lui Isac şi oraşul Cahul. Unul dintre subiectele de discuţie de la întâlnirea cu studenţii de la Colegiul Pedagogic din oraşul Cahul a fost situaţia deplorabilă din învăţământ şi Codul Învăţământului. Ana Guţu a menţionat: “PL a condamnat în repetate rânduri legiferarea în proiectul Codului Învăţământului a finanţării insuficiente a sistemului educaţional şi consideră că statul are datoria să asigure indexarea anuală a salariilor cadrelor didactice, conform ratei inflaţiei anuale, iar în această perioadă de tranziţie finanţarea sistemului educaţional trebuie să ajungă la 10% din PIB şi nu 7%, cât se rezervă din 1995 şi până în prezent.”

Marţi, 24 martie, candidatul PL Vadim Cojocaru a prezentat Programul electoral al formaţiunii alegătorilor din satele Dănceni, Malcoci şi Suruceni din raionul Ialoveni. Între altele, Vadim Cojocaru a menţionat importanţa votului din 5 aprilie. “Din cauza gestionării iraţionale şi de multe ori dubioase a banului public de către guvernarea comunistă, Republica Moldova a devenit cel mai sărac stat din Europa. Nu putem să le permitem să ne mai conducă încă patru ani. E timpul ca Republica Moldova să ia calea ireversibilă a democratizării, astfel încât să putem să devenim membri deplini ai UE şi să le asigurăm copiilor noştri o viaţă liniştită şi un viitor prosper”, a declarat Vadim Cojocaru la întâlnirea cu alegătorii din satul Malcoci.

În aceeaşi zi vicepreşedinţii PL Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru şi Corina Fusu au avut o serie de întâlniri cu alegătorii din mai multe localităţi ale raioanelor Rezina, Hânceşti şi Făleşti.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md