Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Declaraţia PL privind necesitatea coalizării postelectorale a partidelor democratice

|versiune pentru tipar| PL, 25 martie 2009

Republica Moldova încheie la 5 aprilie aproape 20 de ani de tranziţie de la comunism la democraţie. Din cauza unor împrejurări istorice vitrege, această tranziţie a durat nepermis de mult şi a provocat suferinţe imense populaţiei Republicii Moldova, cauza lor fiind guvernările comuniste.

Pentru a se menţine cu orice preţ la guvernare, în ultimele săptămâni PCRM supune alegătorii unei campanii de dezinformare şi manipulare. Comuniştii încearcă să-i convingă pe cetăţeni că partidele democratice nu sunt capabile de unitate şi că, după câştigarea alegerilor de către Opoziţie, oamenii nu vor mai primi salarii şi pensii, iar în republică se va instaura haosul.

Partidul Liberal respinge minciuna lansată de comunişti şi de sateliţii săi. Partidul Liberal este conştient de complexitatea problemelor de stat pe care le ridică în faţa sa guvernarea republicii. Partidul Liberal este conştient că, după votul din 5 aprilie, va fi nevoie de o coaliţie de guvernare, alcătuită din partidele ce vor intra în Parlament, cu excepţia PCRM. PL va depune toate eforturile pentru formarea coaliţiei democratice, în baza principiilor unei guvernări competente, oneste, realizate în interesul cetăţenilor.

Partidul Liberal are convingerea că viitoarea guvernare, gestionând corect bugetul de stat, nu numai că va plăti la timp salariile şi pensiile, dar şi le va stabili cel puţin la nivelul coşului minim de consum, urmărind obiectivul de lichidare a sărăciei, aşa cum este prevăzut în Programul nostru electoral. De asemenea, va fi asigurată stabilitatea politică internă, evoluţia paşnică în soluţionarea problemei transnistrene, aplicarea consecventă a valorilor şi standardelor europene capabile să accelereze procesul de integrare în Uniunea Europeană, edificarea unor relaţii rodnice cu statele vecine România şi Ucraina, precum şi cu Federaţia Rusă.