Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Oferta politică a Partidului Liberal este prezentată tuturor alegătorilor

|versiune pentru tipar| PL, 26 martie 2009

La 25 şi 26 martie, candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, Vadim Cojocaru, Ion Apostol, Nistor Grozavu, Lilian Carp au avut o serie de întâlniri cu alegătorii din raioanele Călăraşi, Anenii Noi, Străşeni, Cahul, Soroca, Donduşeni şi din municipiul Chişinău.

Miercuri, 25 martie, Mihai Ghimpu, preşedintele PL a avut o întâlnire caldă cu colectivul pedagogic de la şcoala din Coloniţa, municipiul Chişinău. Toţi cei prezenţi la întâlnire l-au asigurat pe Mihai Ghimpu de toată susţinerea şi au spus că la aceste alegeri victoria va fi de partea noastră, a cetăţenilor.

Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a prezentat Programul electoral alegătorilor din satele Pârjolteni, Sipoteni şi din centrul raional Călăraşi. “Diferenţa dintre Programul PL şi celelalte programe electorale constă în faptul că Programul nostru este echilibrat, modest şi realist. Acest lucru se observă în fiecare punct din Program, care a fost bine gândit şi cântărit foarte mult înainte de a fi propus. De exemplu, în ceea ce priveşte salariile şi pensiile minime, programul PL, spre deosebire de ale altor partide, prevede clar alinierea la coşul minim de consum şi nu speculează cu sume populiste de 300, 500 sau chiar 700 de euro, care nu pot fi onorate în prezent de către bugetul Republicii Moldova”, a spus Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu alegătorii din satul Sipoteni, raionul Călăraşi.

La întâlnirile cu alegătorii din raionul Soroca, vicepreşedinta PL Corina Fusu a constatat că oamenii au conştientizat că situaţia actuală din republică este gravă anume din cauza guvernării ineficiente a comuniştilor, ei sunt informaţi şi aşteaptă schimbări în bine de la forţele democratice. Lumea înţelege foarte bine că “Teleradio-Moldova” încearcă să manipuleze opinia publică, realitatea pe care încearcă să o prezinte jurnaliştii de la această instituţie despre starea lucrurilor din republică nici pe departe nu coincide cu realitatea cu care se confruntă oamenii zi de zi. Lipsa locurilor de muncă, a unei pieţe de desfacere, condiţii grele de viaţă şi de activitate, sate pustii, copii care cresc fără părinţi — acesta este adevărul crud din majoritatea localităţilor republicii, adevăr pe care l-au înţeles toţi cetăţenii republicii.

Astăzi, 26 martie, candidatul PL Nistor Grozavu a stat de vorbă cu alegătorii din raionul Cahul. Unul dintre subiectele de discuţii a fost integrarea europeană a Republicii Moldova. “Respectarea şi aplicarea directă a legislaţiei europene, asigurarea condiţiilor pentru atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, asigurarea independenţei activităţii judecătorilor şi garantarea libertăţii presei ne va permite să devenim membri cu drepturi depline ai UE”, a declarat Nistor Grozavu la întâlnirea cu alegătorii din oraşul Cahul.

Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a prezentat oferta politică a PL locuitorilor din satele Căpriana, Grebleşti, Cojuşna şi din Străşeni. “Sunt convins că după alegerile din 5 aprilie Schimbarea se va produce în toată republica. Pentru a realiza acest obiectiv este imperios necesar ca fiecare dintre dvs. să-şi convingă rudele, prietenii, cunoscuţii, vecinii să iasă la vot. Numai printr-un vot masiv împotriva comuniştilor vom putea să ne făurim un prezent şi un viitor european”, a spus Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu alegătorii din satul Grebleşti.

Tot astăzi, candidatul PL Ion Apostol a avut o serie de întâlniri cu alegătorii din satele Sudarca, Cernoleuca şi din oraşul Donduşeni, iar vicepreşedintele PL Anatol Şalaru, candidaţii PL Vadim Cojocaru şi Ion Casian s-au întâlnit cu chişinăuenii.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md