Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Apel al Partidului Liberal către alegători

|versiune pentru tipar| PL, 3 aprilie 2009

Stimaţi alegători,

Alegerile din 5 aprilie 2009 sunt de o însemnătate crucială pentru Republica Moldova. Ele vor hotărî soarta republicii şi destinul nostru pentru o lungă perioadă de timp.

În această campanie electorală, Partidul Liberal luptă pentru înlăturarea comuniştilor de la guvernare şi realizarea Schimbării în bine a stării de lucruri din Republica Moldova. Astăzi, suntem cel mai sărac stat din Europa, cu o treime din populaţie plecată la muncă peste hotare. Suntem un stat cu un statut incert, care nu ştie încotro se îndreaptă şi ce îl aşteaptă în viitor. Suntem un stat izolat de restul lumii civilizate. Partidul Liberal consideră că situaţia în care ne-a adus regimul comunist nu mai poate continua.

Regimul comuniştilor din Republica Moldova înseamnă dictatură, lipsă de drepturi, înăbuşirea libertăţii, subdezvoltare economică, sărăcie. Europa nu-i aşteaptă pe comunişti, dar pe Dumneavoastră — da! Uniunea Europeană este în aşteptarea Schimbării în bine pe care trebuie să o facem la 5 aprilie 2009 şi avem convingerea că vom fi primiţi în familia popoarelor europene, potrivit voinţei exprimate de Dumneavoastră.

Partidul Liberal este hotărît să realizeze cele două obiective fundamentale ale Programului nostru de guvernare — lichidarea sărăciei şi aderarea la Uniunea Europeană. Noi vom guverna pentru oameni şi vom apăra interesele oamenilor. Am demonstrat această voinţă politică guvernând capitala — cinstit şi corect, cu grijă pentru cetăţeni şi responsabilitate pentru cheltuirea corectă şi transparentă a banului public. Vom proceda la fel şi la guvernarea republicii.

Partidul Liberal îşi exprimă disponibilitatea de a forma coaliţia de guvernare, împreună cu partidele democratice şi anticomuniste ce vor intra în Parlament, în baza principiilor unei guvernări responsabile, competente, oneste, exercitată în interesul cetăţenilor. De asemenea, exprimăm convingerea că viitoarea guvernare va asigura stabilitatea politică internă, soluţionarea paşnică a problemei transnistrene, aplicarea consecventă a valorilor şi standardelor europene capabile să accelereze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, edificarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu România şi Ucraina, precum şi a unor relaţii pragmatice şi echitabile cu Federaţia Rusă.

Partidul Liberal face apel către Dumneavoastră ca, în numele viitorului nostru şi al copiilor noştri, să participaţi activ la alegerile parlamentare de la 5 aprilie 2009, să faceţi o alegere înţeleaptă şi corectă, să nu acordaţi nici un vot partidului comuniştilor.

Partidul Liberal vă îndeamnă să votaţi Schimbarea mult aşteptată.

Sursa: www.pl.md