Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

Implicarea organelor de forţă în procesul politic ia amploare

|versiune pentru tipar| PLDM, 18 februarie 2009

Implicarea ilegală a organelor de forţă în procesul politic se intensifică. La 17 februarie, Secretarul general al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Victor Roşca, a fost reţinut de un echipaj al poliţiei rutiere şi escortat la Comisariatul General de Poliţie Chişinău.

Victor Roşca se întorcea de la tipografia de unde ridicase materialul publicitar cu sigla PLDM.

La Comisariatul General, poliţiştii au avut tentativa de a percheziţiona automobilul lui Victor Roşca, sub pretextul de a verifica dacă încărcătura corespunde cu cele declarate în foaia de parcurs. La rîndul său, şeful poliţiei municipale, Iacob Gumeniţă, a declarat că deţine informaţii precum că “materialele publicitare ar fi false”.

Sosit la faţa locului, avocatul Vitalie Nagacevschi a cerut colaboratorilor poliţiei să întocmească un proces verbal de percheziţie. Neavînd nici o bază legală pentru întocmirea procesului verbal, poliţiştii au refuzat să o facă şi l-au eliberat pe Victor Roşca, după ce i-au cerut în scris explicaţii privind circumstanţele în care a avut loc reţinerea.

Menţionăm că pînă în momentul în care a fost stopat de echipajul poliţiei rutiere, Victor Roşca a fost urmărit de un automobil BMW 121 cu numere de inmatriculare transnistrene.

Este deja al treilea caz, de la începutul săptămînii curente, de comportament abuziv al organelor de forţă faţă de PLDM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova atenţionează repetat instituţiile de forţă ale statului să nu comită acţiuni ilegale şi să se abţină de la implicarea în procesul politic, asigurînd astfel o campanie electorală corectă şi liberă.

Serviciul de presă al PLDM