Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

PLDM a atacat în instanţă refuzul CEC de a modifica Regulamentul de reflectare a campaniei electorale

|versiune pentru tipar| PLDM, 19 februarie 2009

La 18 februarie 2009, Partidul Liberal Democrat din Moldova a atacat în instanţă decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge contestaţia cu privire la modificarea capitolului IV al Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă, care limitează termenul de desfăşurare a dezbaterilor electorale. Punctul 51 al documentului citat prevede că “dezbaterile vor fi organizate numai după expirarea termenului prevăzut de Codul Electoral pentru înregistrarea candidaţilor la alegeri”, ceea ce înseamnă că această modalitate de agitaţie electorală este limitată la ultimele 22 de zile.

Codul Electoral prevede că dezbaterile se organizează pe parcursul întregii campanii şi pot începe imediat după înregistrarea concurentului electoral de către CEC. Astfel, organul electoral competent şi-a depăşit atribuţiile, restricţionînd un drept oferit de Codul Electoral printr-un regulament inferior legii.

PLDM a solicitat Curţii de Apel anularea hotărîrii CEC de neadmitere a contestaţiei depuse la 10 februarie şi excluderea din Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare a normei care limitează termenul pentru desfăşurarea dezbaterilor electorale, ca fiind contrară Codului Electoral şi Constituţiei Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PLDM