Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la acţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova “Votează fără frică”

|versiune pentru tipar| PLDM, 16 martie 2009

Partidul Liberal Democrat din Moldova organizează la 22 martie curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din municipiul Chişinău, o amplă manifestaţie de protest cu genericul “Votează fără frică”, la care vor participa membri şi simpatizanţi ai PLDM din toată ţara. Prin această acţiune vom transmite guvernării comuniste un mesaj clar că vremea terorii şi a fricii a trecut, că avem capacitatea de mobilizare pentru a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Mitingul va fi urmat de un marş de protest pînă la Preşedinţie.

PLDM a atenţionat în repetate opinia publică naţională şi internaţională asupra ilegalităţilor comise de regimul comunist pe durata celor două mandate de guvernare. În această campanie electorală abuzurile regimului Voronin au luat o amploare deosebită. În dorinţa de a se menţine cu orice preţ la putere, Partidul Comuniştilor recurge la cele mai murdare metode de intimidare, şantaj, agresare a concurenţilor electorali. Comuniştii au instaurat în societate legea fricii, teroarei şi minciunii. Alegătorii sunt constrînşi prin diferite mijloace să voteze partidul de guvernămînt.

Manifestaţia de duminică va fi umată şi de alte acţiuni, prin care vom încuraja alegătorii să nu se lase înfricoşaţi de fărădelegile unui regim în agonie, să iasă la alegeri şi să voteze împotriva comuniştilor. Doar în condiţiile unei guvernări democratice vom putea construi o ţară liberă şi prosperă.

Cerem şi cu această ocazie Ministerului Afacerilor Interne să-şi exercite obligaţiunile de serviciu şi să asigure buna desfăşurare a acţiunii organizate de PLDM. De asemenea, reluăm apelul nostru către organismele internaţionale, abilitate cu monitorizarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie să intervină pe lîngă autorităţile Republicii Moldova pentru a le determina să creeze toate condiţiile pentru un scrutin parlamentar liber şi corect .

Serviciul de presă al PLDM