Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

Apel PLDM către alegători

|versiune pentru tipar| PLDM, 22 martie 2009

Noi, participanţii la mitingul Partidului Liberal Democrat din Moldova, convocat astăzi, 22 martie 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, fiind conştienţi de importanţa alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 pentru prezentul şi viitorul ţării noastre, adresăm tuturor cetăţenilor moldoveni cu drept de vot, oriunde s-ar afla ei, acest Apel.

Concetăţeni,

La 5 aprilie vom hotărî soarta Republicii Moldova şi a fiecăruia dintre noi. În această zi, puterea ne va aparţine pe deplin. Vom decide prin vot cui o dăm pentru o perioadă de patru ani ca să ne apere interesele şi să ne asigure o viaţă normală.

Pentru a lua o decizie înţeleaptă, e nevoie de voinţă şi curaj. E nevoie să ne debarasăm de frica provocată de cei care au reînviat comunismul în ţara noastră şi au transformat frica în regulă şi sistem.

În cabina de vot vom fi singuri în faţa propriilor noastre conştiinţe. Înainte de a aplica ştampila “votat”, ne vom mai întreba o dată de ce trăim în cea mai săracă ţară din Europa?

Ne vom gîndi la părinţii, fraţii şi surorile noastre, trimişi în robie peste hotare, la umilinţele prin trec ei pentru a ne întreţine.

Acolo, în cabina de vot, ne vom aminti cum şi-a bătut joc de noi regimul Voronin în toţii anii aceştia, cum am fost minţiţi, înjosiţi şi trădaţi. Vom privi pentru ultima oară spre trecut, dar nu pentru a rămîne acolo, ci pentru a ne desprinde de el odată şi pentru totdeauna. Şi atunci, în sufletele noastre nu va mai rămîne nici urmă de frică.

Vom arăta, la 5 aprilie, că nu ne mai temem de dictatură şi vom vota echipa care ne reprezintă cel mai mult aşteptările.

Vom vota Stejarul!

Vom vota Partidul Liberal Democrat din Moldova, pentru ca a doua zi să putem privi în ochii copiilor noştri cu conştiinţa împăcată că am adus Primăvara în Republica Moldova.

Serviciul de presă al PLDM