Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPSD

Tot mai multe forţe sociale îşi declară susţinerea pentru PSD

|versiune pentru tipar| PSD, 5 martie 2009

La 1 martie, Partidul Social Democrat a desfăşurat pe întreg teritoriul ţării acţiunea de masă “Marşul Mărţişorului prin întreaga ţară”. Cu această acţiune, partidul a încheiat prima etapă a campaniei electorale privind prezentarea Ofertei electorale a PSD. În acest răstimp, în toate raioanele ţării, au avut loc mai mult de 1500 de întâlniri ale reprezentanţilor partidului cu alegătorii.

În cadrul acţiunilor de promovare a Planului anticriză, social-democraţii au înaintat un şir de noi iniţiative, pe măsură să protejeze cetăţenii şi sectorul real al economiei de efectele crizei mondiale, la fel, să ofere o perspectivă reală pentru dezvoltarea economică a ţării. Ca şi mai înainte, PSD continuă să insiste asupra necesităţii de acordare în mod automat a compensaţiilor pentru căldură pentru păturile defavorizate ale populaţiei. Partidul cere recalcularea facturilor majorate pentru luna ianuarie, trimise de A.O. “Termocom” consumatorilor săi. Mai mult ca atât: în scopul de a ieşi din acest cerc vicios, cînd populaţia este obligată să plătească pierderile din reţelele de căldură şi adaosurile la preţ stabilite de intermediari, PSD a propus şi va pleda pentru lichidarea A.O. “Termocom” care urmează să fie înlocuită prin creare Companiei termoenergetice unice “Chişinău-Energo”. Membrii Echipei Renovării a PSD — Victor Şelin, Igor Lupulciuc, Ruslan Bîrlădeanu şi Serghei Coropceanu — au prezentat opiniei publice soluţiile cheie oferite de Planul Anticriză propus de PSD. Atragerea de către statul nostru a resurselor financiare şi tehnologice ale SUA şi Chinei cu direcţionarea lor ulterioară spre sfera producerii de mărfuri, infrastructură, sectorul energetic şi ramura de construcţii, va impulsiona puternic ritmurile de dezvoltare a ţării. Concomitent, realizarea proiectele “Întreprindere populară” şi “Banca de Stat pentru dezvoltarea micului business” vor permite atragerea surselor băneşti ale compatrioţilor noştri pentru a oferi întreprinderilor noastre posibilităţi financiare mult mai accesibile pentru dezvoltare lor. Pentru atragerea în discuţii directe a populaţiei asupra Planului de măsuri anticriză al PSD, inclusiv şi a celora care muncesc peste hotare, partidul a lansat Portalul special www.anticriza.md.

Pe parcursul întregii prime etape a Electoralei 2009, mai multe organizaţii obşteşti şi profesionale, ca de exemplu Alianţa asociaţiilor ce ţin de domeniul businessului mic şi mijlociu, la fel Organizaţia de tineret pentru susţinerea iniţiativei de întreprinzător a persoanelor tinere, organizaţiile de invalizi ale Republicii Moldova, şi-au anunţat susţinerea de către ele a PSD.

În susţinerea Partidului Social Democrat s-au pronunţat, de asemenea, Preşedintele Consiliului municipal Comrat, Victor Volcov, la fel, organizaţiile obşteşti “Congresul Găgăuzilor” şi “Unitate în numele viitorului”. În opinia membrilor acestor organizaţii, alegerile parlamentare din 2009 vor determina crucial perspectivele Moldovei şi ale Găgăuziei ca parte componentă a ţării. Criza mondială este factorul care trebuie să fie un îndemn la unire şi solidaritate pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova în lupta lor pentru o viaţă mai bună. În condiţiile de astăzi deloc simple, anume modul de abordare constructivă a problemelor şi soluţiile anticriză oferite de PSD sunt acele instrumente reale care permit dezvoltarea economiei ţării, păstrarea şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii ţării, inclusiv şi pentru acei care se întorc de peste hotare — aceasta-i opinia tuturor celora care se pronunţă astăzi în susţinerea PSD. Mai înainte, şi-ai anunţat susţinerea pentru PSD Preşedintele Adunării Populare a Gagauziei, Anna Harlamenco, la fel, Primarul de Comrat, Nicolai Dudoglo, cât şi consilierii raionali din Ciadîr-Lunga şi Vulcăneşti.