Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiUCM

UCM nu va admite falsificarea alegerilor şi destabilizarea situaţiei în ţară

|versiune pentru tipar| UCM, 30 martie 2009

Stimati concetateni!

Astazi Moldova este in pericol: uzurparea puterii de stat de catre oligarhii comunisti, in urma alegerilor falsificate, ar putea conduce la destabilizarea situatiei interne si la crearea opozitiei de forta in Republica Moldova.

Cei care se fac vinovati de starea creata in societate sunt oligarhii comunisti, ce cauta sa mentina si sa-si consolideze puterea cu orice pret.

Acest regim prezinta un adevarat pericol pentru poporul Republicii Moldova, pentru statalitatea tarii noastre. Acest regim a fost o piedica in calea Guvernului pe care l-am condus, in calea dezvoltarii sectorului real al economiei, in calea realizarii eficiente a reformelor si unor programe sociale de importanta majora.

De mentionat, ca din vina acestui regim oligarhic s-au deteriorat simtitor relatiile cu Rusia, iar apoi cu Romania si Ucraina. Actiunile subversive ale reprezentantilor acestuia au adus prejudicii serioase economiei moldovenesti. Noi am pierdut pietele de desfacere din Rusia, s-au scumpit de trei ori gazele naturale, a crescut rata inflatiei, s-au majorat preturile la marfurile de prima necesitate.

Prin actiunile lor distructive: corupere, privatizari dubioase, favorizarea importatorilor si speculantilor financiari, oligarhii comunisti au pus umarul la ruinarea statului, la dezmembrarea familiilor, la plecarea multora dintre cetatenii nostri la munca in strainatate. Ei au discreditat tot ce avem noi mai scump si mai sfint: Familia, Patria, Credinta, Dreptatea.

Astazi ei merg la incalcarea oricaror legi, norme morale, coruperea alegatorilor, intr-un cuvint, merg la orice crime, numai pentru a se mentine la putere.

Vreau sa declar cu toata raspunderea, ca acestia, uzurpind puterea in stat, continua sa jefuiasca, sa prade si sa risipeasca bunurile Republicii Moldova, sa distruga sectorul real al economiei, producatorii locali, sa invrajbeasca Republica Moldova cu toti vecinii si nu numai… Anume puterea acestor uzurpatori duc tara spre prapastie.

Gruparile oligarhice aflate sub umbrela comunistilor stirnesc profunde nemultumiri in popor, si acestea se pot transforma intr-o opozitie de forta. Pericolul evoluarii unui asemenea scenariu este iminent: de nemultumirea populara se pot folosi unii din politicienii radicali pentru a acapara toata puterea. Punind mina pe putere, acestea isi vor directiona toata activitatea spre lichidarea statalitatii moldovenesti prin alipirea Republicii Moldova la un alt stat.

De mentionat, ca pentru Republica Moldova un pericol extraordinar prezinta atit uzurparea puterii in urma falsificarii rezultatelor alegerilor de catre gruparea oligarhica comunista, cit si consecintele acesteia — scenariul de forta al evenimentelor care ar putea sa aiba loc.

Ambele cai sunt expresii reale ale haosului si destabilizarii interne a tarii si constituie un pericol real pentru statalitatea moldoveneasca.

Doar poporul Republicii Moldova este in stare sa puna stavila tendintelor negative expuse mai sus, sustinind in alegerile parlamentare Uniunea Centrista din Moldova.

Mentionez faptul ca Uniunea Centrista din Moldova este o echipa puternica si competenta, cu un program real de a scoate tara din criza si a construi un stat social cu o economie eficienta. UCM este un partid al faptelor reale si, suntem convinsi, ca vom reusi sa realizam scopurile pe care ni le-am propus. Noi reprezentam partidul care a adunat in jurul sau diferite forte politice democratice, reprezentanti ai tuturor nationalitatilor conlocuitoare. Noi reprezentam partidul prieteniei si al bunelor relatii cu Uniunea Europeana si Rusia, Romania si Ucraina.

Iata de ce va chem ca la 5 aprilie, prin pozitia noastra civica, sa indepartam de la putere gruparea care reprezinta interesele oligarhilor-importatori si speculantilor financiari, si sa nu permitem sa fim indusi in eroare de fortele negre ale societatii.

Vasile TARLEV,
Preşedintele Uniunii Centriste din Moldova