Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiAMN

Alianţa Moldova Noastră propune zece reguli de conduită în campania electorală

|versiune pentru tipar| AMN, 19 octombrie 2010

Alianţa Moldova Noastră a raportat presei despre încheierea campaniei de lansare în alegeri la nivel local. Victor Osipov, vicepreşedintele AMN, cel care a convocat mass media într-o conferinţă de presă, a declarat că AMN este prima formaţiune care îşi are deja echipa angajată în totalitate în campania electorală.

“Le recomandăm şi partenerilor noştri de alinaţă, tuturor forţelor democratice din Republică, să nu tărăgăneze procesul electoral şi să procedeze la fel pentru a reconfirma importanţa per care o comportă alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie”, a spus Victor Osipov. El a menţionat că AMN îşi propune să obţină peste 10 la sută din voturi şi că are drept sarcină prioritară reconstituirea în faţa postelectirală, a alinaţiei de guvernare.

Vicepreşedintele AMN s-a referit şi la comportamentul concurenţilor electorali în actuala campanie, menţionînd că dispune deja de date privind primele cazuri de obstrucţionare. Potrivit lui, cu puţin timp înainte de vizita liderului PCRM în Taraclia, cineva a avut grijă să distrugă afişele electorale ale AMN. “Şi în alte raioane sînt semnalate asemenea cazuri de vandalism. Mai rău e afisajul AMN este distrus şi în raioanele în care la putere se află partenerii noştri de Alianţă.” a spus Osipov.

Pornind de la această stare de lucuri, dar şi în vederea imprimării campaniei electorale a unui carcter civilizat, motive la care se mai adaugă şi nedorinţa celorlalte forţe politice de a semna un pact de neageresiune, Alianţa Moldova Noastră propune partenerilor un Decalog de conduită în campania electorală.

“Este vorba despre zece reguli de conduită, la care colegii noştri pot adăuga şi altele, a spus Victor Osipov. Le propunem colegilor noştri să nu atace partidele de coaliţie, să nu mintă alegătorii, să nu fure membri de la alte partide, să nu rupă afişele contracandidaţilor, să nu denigreze ţara şi simbolurile naţionale.”

Decalog AMN pentru o campaniei corectă

  1. Să nu ataci partidele de coaliţie.
  2. Să nu minţi alegătorii.
  3. Să nu furi membrii de la alte partide.
  4. Să nu mituieşti alegătorii folosind resurele administrative.
  5. Să nu ataci murdar contracandidaţii.
  6. Să nu rupi afişele contracandidaţilor.
  7. Să nu agresezi agitatorii electorali.
  8. Să nu faci promisiuni deşarte.
  9. Să nu pui interesele personale mai presus de interesul ţării.
  10. Să nu denigrezi ţara şi simbolurile naţionale.

Sursa: www.amn.md