Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiAMN

Caravană medicală organizată de AMN în satele din Hîncesti

|versiune pentru tipar| AMN, 26 noiembrie 2010

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, reprezentanţii partidului Alianţa “Moldova Noastră”, împreună cu vicepreşedintele AMN, Natalia Ciobanu, medic de profesie, Eugenia Ciumac şi Larisa Dragomir, candidate pe listele electorale ale AMN, au organizat o caravană medicală care a avut ca scop diagnosticarea stării sănătăţii locuitorilor din raionul Hînceşti. Aceştia au avut posibilitatea de a-şi verifica glucoza în sînge şi de a-şi măsura tensiunea arterială.

Caravana a vizitat oraşul Hînceşti, satele Oneşti, Cărpineni, Lăpuşna, Bujor şi Căţăleni. Oamenii au apreciat această acţiune pentru că, spun ei, din păcate, nu au de fiecare dată posibilitatea de a fi consultaţi, deoarece nu le este la îndemînă să meargă în centrele raionale pentru consultaţii, iar în sate astfel de servicii lipsesc cu desăvîrşire. După succesul acestei acţiuni, şi dată fiind cererea mare din partea oamenilor, caravana a continuat şi în zilele următoare, atît în Hînceşti, cît şi în alte raioane.

Natalia Ciobanu a declarat că doreşte ca, împreună cu Alianţa “Moldova Noastră”, să organizeze astfel de acţiuni şi după campania electorală, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de astfel de servicii şi, respectiv, pentru a aduce oamenilor din zonele rurale mai mulţi specialişti în sănătate.

Sursa: /Ziarul “Alianţa”, nr. 39 (213) din 26 noiembrie 2010/