Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiAMN

Serafim Urechean: “Numai AIE poate opri pe comunişti, doar AMN cimentează AIE”

|versiune pentru tipar| AMN, 26 noiembrie 2010

Eu nu voi admite ca certurile dintre colegii de alianţă să se răsfrângă asupra existenţei Alianţei după alegeri! Marele pericol pentru Moldova este reîntoarcerea clanului Voronin la guvernare. Doar Alianţa poate să-i oprească!

Deocamdată, nu este clar ce se va întâmpla după alegeri cu Alianţa pentru Integrare Europeană. Trebuie să recunoaştem că, în această competiţie, de câteva săptămâni s-au amplificat anumite diferenţe de mesaj, s-au făcut declaraţii mai mult sau mai puţin coordonate şi s-au dat replici uneori foarte dure. Unele componente ale AIE au insistat în favoarea unei imagini separate de cea pe care o oferă guvernarea în echipă. Scurt pe doi: după alegerile din 28 noiembrie ar putea să apară grave probleme de conlucrare între anumite componente ale AIE.

Alianţa “Moldova Noastră” îşi păstrează rolul de forţă de consolidare a componentelor democratice din viitorul parlament. Aşa cum a demonstrat în repetate rânduri, inclusiv după alegerile din iulie 2009, AMN are capacitatea deplină de a păstra unitatea celor patru formaţiuni, ceea ce dă garanţii sigure cursului spre integrare europeană, spre reforme, spre refacerea economiei, spre soluţionarea problemelor de ordin social: salarii mai bune, pensii majorate, burse, suport păturilor social vulnerabile.

Cred că acest schimb de declaraţii acide dintre colegii mei de alianţă sunt doar strategii de campanie mai mult sau mai puţin inspirate, făcute în speranţa că vor atrage mai multe voturi pentru un partid sau altul. Ţin să le reamintesc alegătorilor că acum contează unitatea şi că, eu personal, şi Alianţa “Moldova Noastră”, nu vom permite ca unitatea Alianţei să fie afectată. Noi suntem şi vom fi garantul Alianţei şi după alegeri. Oamenii îşi doresc acest lucru şi pot fi siguri că noi nu le vom înşela aşteptările. Marele pericol pentru Moldova este reîntoarcerea clanului Voronin la guvernare. Doar Alianţa poate să-i oprească. De aceea, Alianţa democrată trebuie să existe în continuare. Acesta este cel mai important argument în favoarea votului pentru Alianţa “Moldova Noastră”.

Serafim Urechean,
Preşedinte AMN

Sursa: /Ziarul “Alianţa”, nr. 39 (213) din 26 noiembrie 2010/