Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiGabriel Stati

Discursul de la lansarea campaniei electorale a candidatului indepentdent Gabriel Stati

|versiune pentru tipar| Gabriel Stati, 3 noiembrie 2010

Pînă acum m-am ocupat doar de business şi nu am dorit să mă implic în politică. Dar rezultatele referendumului din 5 septembrie mă obligă să intru în politică, pentru a fi vocea tinerilor în Parlament. Nici unul din partidele existente nu se preocupă suficient de problemele tinerilor, care sunt viitorul acestei ţări.

Voi prezenta trei idei de bază ale platformei mele.

Prima se refera la politicile de tineret. Eu văd trei probleme principale ale tinerilor din Moldova:

Chiar înaintea implicării mele în politică, am avut proiecte destinate soluţionării acestor probleme. Unul dintre ele a fost construcţia unui complex locativ pentru tineri. Dar din cauza unor piedici, inclusiv şi politice, precum şi a unor interese de clan, acest proiect nu a fost realizat. În Parlament însă, voi avea grijă ca orice iniţiativă pentru tineri să fie dusă la bun sfârşit.

A doua sarcina, pentru mine, ca om cu experienţă în afaceri, este atragerea investiţiilor. Cunosc personal mulţi potenţiali investitori, care ar dori sp investească în Republica Moldova. Investitorii nu vin aici din cauza instabilităţii politice, nivelului înalt de corupţie şi legilor, care nu-i motivează să investească. Lipsa locurilor de muncă este provocată şi de această neîncredere. Prezenţa mea în Parlament şi proiectele pe care le voi înainta, vor fi un semn pentru aceşti investitori, că a venit timpul să dea Moldovei o a doua şansă.

Eu cred că o ţară democratică, se bazează pe o clasă de mijloc, care lipseşte în Republica Moldova. De aceea, a treia sarcină este pentru mine promovarea businessului mic şi mijlociu. Aici principala forţă o constituie iarăşi tinerii, care îşi asumă riscul de a intra în afaceri, dar întimpină multe controale, birocraţie şi o atitudine negativă din partea organelor de stat. Experienţa mea în afaceri îmi spune că: acolo unde statul susţine businessul liber — acolo tinerii vor rămâne sau se vor întoarce!

Şi pe final, îi îndemn pe toţi tinerii să lucrăm împreună pentru realizarea acestor proiecte, să luptăm pentru o viaţă mai bună, aici acasă, alături de părinţi, fraţi, surori, rude şi prieteni. Îmi asum responsabilitatea să fiu vocea lor în Parlament şi să găsim împreuna soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm.

Sursa: www.gabrielstati.md