Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiGabriel Stati

Gabriel Stati: Moldova a ratat şansa de a avea un Hollywood

|versiune pentru tipar| Gabriel Stati, 26 noiembrie 2010

Un Holywood în Moldova! Asta ar fi făcut omul de afaceri Gabriel Stati, dacă anul trecut guvernarea comunistă nu ar fi exercitat presiuni asupra sa. Proiectul, denumit "Mollywood", urma să fie implementat în comun cu actorul Steven Seagal şi mai mulţi investitori străini.

"Arestul meu neîntemeiat şi presiunile exercitate asupra familiei mele au speriat investitorii străini, cu care deja bătusem palma. Astfel, din cauza guvernării comuniste Republica Moldova a ratat şansa de a avea o companie de producţie cinematografică. Oamenii de afaceri străini au înţeles atunci că investiţiile lor în Moldova vor fi în pericol". Declaraţia a fost făcută de candidatul independent Gabriel Stati în cadrul unei întîlniri cu studenţii Universităţii de Stat din Cahul.

Gabriel Stati le-a promis studenţilor burse mai mari, taxe mai mici şi condiţii bune de studii. Această performanţă ar putea fi realizată prin egalarea în drepturi şi oportunităţi a universităţilor private, în raport cu cele de stat. "Mai multe universităţi private, înseamnă o concurenţă sănătoasă pe piaţa ofertelor universitare. Astfel, administraţiile Universităţilor vor fi puse în situaţia să lupte acerb pentru fiecare student. Iar reuşita va depinde de atractivitatea ofertei: condiţii bune de studii şi de trai, taxe mai mici şi oportunităţi de afirmare a studenţilor, atît în timpul procesului de studii, cît şi după absolvire".

În scopul facilitării procedurii de iniţiere a activităţilor de antreprenoriat, Gabriel Stati va pleda pentru implementarea unui sistem online de înregistrare a unei întreprinderi. Potrivit candidatului independent, orice ştampilă reprezintă o potenţială metodă de corupţie. În plus, sistemul electronic va fi operativ şi eficient.

De asemenea, Gabriel Stati a reiterat că pledează pentru anularea imunităţii parlamentare şi judecătoreşti. În opinia sa, deputaţii şi judecătorii au datoria să respecte legea. Iar în eventualitatea că o încalcă, să fie traşi la răspundere.

Sursa: www.gabrielstati.md