Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

MAE a lansat Planul pentru modernizarea Moldovei prin crearea de locuri de muncă: “Este vremea să facem, cu toţii, mai multe fapte şi mai puţină politică”

|versiune pentru tipar| MAE, 20 octombrie 2010

“Mai multe fapte, mai puţină politică!” este sloganul Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie, mesaj pe care formaţiunea îl va transmite alegătorilor prin aplicarea unui Plan de modernizare a Moldovei prin crearea de locuri de muncă.

MAE a lansat astăzi lista de candidaţi într-un cadru simbolic pentru economia falimentară a ultimelor guvernări: printre vechi utilaje de construcţii dezafectate, într-o hală părăsită de la marginea Chişinăului. “Ştiu că în ultimii 19 ani s-au practicat, în politica noastră, când lansări de campanii cu baloane, când din cele sobre cu discursuri pline de promisiuni. Dar după ce am studiat împreună cu colegii mei starea reală a naţiunii, situaţia pensionarilor, a şomerilor şi nivelul salarizării, precum şi situaţia macroeconomică, ne-am dat seama că nu avem voie să facem dintr-o lansare de campanie un moment festiv”, a declarat preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, explicând prezenţa celor 103 candidaţi ai MAE în fosta uzină de construcţii.

MAE a transmis astfel că este momentul ca Moldova să fie dominată de o politică a faptelor, după ce, prea mult timp, clasa politică s-a condus de propriile interese, iar dezvoltarea Moldovei a rămas în urmă. “MAE îşi propune să fie motorul politic al reformelor. Ce am gândit? Planul de modernizare al Moldovei prin crearea de locuri de muncă. Cum? Există un set clar de măsuri prin care estimăm că vor fi generate 60.000 de locuri anual, începând cu 2011” a declarat Veaceslav Untilă.

Potrivit Departamentului de Strategie şi Planificare al MAE, condus de Veaceslav Afanasiev, doctor în ştiinţe agricole, programul este bine fundamentat şi constituie “primul document serios din Republica Moldova, cu referinţe internaţionale, prin care economia noastră se poate dezvolta pentru a genera aceste locuri de muncă”.

Campania MAE pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie va fi, de aceea, mai mult axată pe fapte şi mai puţin pe discursuri politice, a explicat prim-vicepreşedintele Anatol Petrencu. Acesta le-a transmis candidaţilor MAE că partidul “are o şansă reală să producă surpriza în aceste alegeri. Pentru că a venit vremea să facem cu toţii, mai multe fapte şi mai puţină politică”.

Serviciul de presă al MAE