Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Intrarea MAE în Parlament ar asigura partidelor democratice majoritatea necesară alegerii preşedintelui

|versiune pentru tipar| MAE, 4 noiembrie 2010

Sondajul de opinie realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-Axa” şi prezentat astăzi, 4 noiembrie, arată că Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană poate fi factorul decisiv pentru crearea majorităţii parlamentare necesare pentru alegerea Preşedintelui Republicii şi, implicit, elementul determinant pentru încheierea crizei politice.

În acest moment, PLDM, PDM şi PL obţin împreună 53 de procente, potrivit rezultatelor cercetării sociologice menţionate anterior. Doar în cazul intrării în Parlament a MAE, Alianţa partidelor democrate ar aduna peste 61 de mandate, număr necesar pentru alegerea Preşedintelui, fără negocieri cu alte partide. Din acest motiv, MAE a devenit astfel buturuga care poate răsturna carul PCRM şi este cheia rezolvării crizei politice care a ţinut ţara noastră în stagnare şi incertitudine în ultimii ani.

Procentul atribuit MAE în sondaj demonstrează faptul că partidul este în creştere permanentă. MAE mulţumeşte cetăţenilor pentru încrederea acordată şi consideră că acest scor este rezultatul politicii sale consecvente anticomuniste, bazată pe fapte reale şi nu pe vorbe goale.

Veaceslav Untilă,
Preşedintele MAE