Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Veaceslav Untilă: MAE este aliatul oamenilor în căutarea unui loc bun de muncă

|versiune pentru tipar| MAE, 11 noiembrie 2010

Începând de astăzi, 11 noiembrie, Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană strânge CV-uri de la cetăţenii din toată ţara pentru a realiza cea mai mare bază de date cu specialişti neînregimentaţi politic. La campania “Omul potrivit la locul de muncă potrivit” sunt invitaţi să participe toţi oamenii muncitori din Republica Moldova, care doresc să lucreze în domeniile în care s-au specializat, care vin cu proiecte interesante — dar nu au unde să le şi pună în practică.

“Noi avem un plan amplu privind crearea de noi locuri de muncă, avem în acest sens soluţii economice pe care le dorim aplicate în regim de prioritate naţională. Dar este nevoie ca, odată create aceste locuri de muncă, ele să fie ocupate de oamenii potriviţi pentru fiecare domeniu în parte”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

În ce constă campania MAE? MAE va aduna de la cetăţeni CV-uri şi proiecte. Datele astfel colectate vor fi centralizate pentru a se forma o mare bază cu specialişti şi oameni muncitori, calificaţi pe categorii de specialitate. “Noi vom pune această baze de date la dispoziţia reprezentanţilor noştri din administraţia publică şi la dispoziţia angajatorilor — oameni de afaceri, investitori din Republica Moldova. Mai departe, cei care doresc să facă angajări vor şti unde să caute oamenii cei mai potriviţi”, a spus liderul MAE.

Veaceslav Untilă a dat asigurări că partidul va face tot posibilul pentru ca oamenii Moldovei să îşi găsească de lucru, să aibă un salariu bun. “Vom fi aliatul lor în căutarea unui loc bun de muncă”, a precizat liderul MAE. În acest sens, MAE a elaborat un Plan de modernizare şi europenizare, care va avea ca efect crearea a 60.000 de noi locuri de muncă anual. În paralel, prin formarea bazei de date la nivel naţional, cei care se ocupă cu plasarea forţei de muncă vor şti de unde să găsească specialişti pentru a ocupa aceste posturi.

CV-urile pot fi depuse la corturile amenajate în Chişinău şi în puncte-cheie din ţară. De asemenea, la sediile MAE din teritoriu se află câte un responsabil cu întocmirea acestei baze de date.

Seriviciul de presă MAE