Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

MAE, supusă unor controale comandate politic: “Se încearcă intimidarea noastră”

|versiune pentru tipar| MAE, 17 noiembrie 2010

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană atrage atenţia asupra unei grave manevre de intimidare la care este supus, printr-o evidentă comandă politică, de către Centrul naţional pentru protecţia datelor cu caracter personal al Republicii Moldova. Printr-o adresă oficială primită la sediul MAE, conducerea instituţiei solicită informaţii privind modul în care partidul desfăşoară campania de colectare de CV-uri, la nivel naţional, prin care dorim să-i ajutăm pe oameni să se angajeze la locul de muncă potrivit cu pregătirea fiecăruia.

“Nouă ne este şi mai clar acum că anumite partide se simt ameninţate de MAE, considerând probabil că acţiunile prin care noi încercăm să le venim în ajutor cetăţenilor le afectează LOR scorurile electorale. Însă corectitudinea cu care se desfăşoară campania Omul potrivit la locul de muncă potrivit este de necontestat. Noi vom pune la dispoziţia Centrului toate datele, în termenul solicitat, pentru că noi respectăm instituţiile statului şi ceea ce reprezintă ele. Condamnăm însă aceste încercări de intimidare”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

MAE precizează că în cadrul campaniei “Omul potrivit la locul de muncă potrivit”, delegaţi ai partidului, anume selectaţi şi instruiţi pentru aceasta, colectează CV-uri în vederea întocmirii unei baze de date la nivel naţional pentru plasarea în câmpul muncii a şomerilor şi reîncadrarea specialiştilor la locul de muncă potrivit. Fiecare cetăţean care depune CV-ul la sediile MAE semnează o declaraţie pe propria răspundere, în care îşi exprimă explicit consimţământul pentru încredinţarea reprezentanţilor MAE a datelor personale, cuprinse în CV. “Înţelegem dacă Centrul pentru protecţia datelor cu caracter personal ar fi sesizat un abuz. Însă nefiind vorba de nicio încălcare a prevederilor legale, acest control pe care îl solicită poate fi încadrat pe bună dreptate la capitolul comenzi politice, prin care se urmăreşte intimidarea MAE în perioada electorală”, a completat Veaceslav Untilă.

Serviciul de presă MAE