Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

MAE va acţiona în judecată instrumentul de propagandă comunistă NIT

|versiune pentru tipar| MAE, 18 noiembrie 2010

PCRM a pornit împotriva Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană un atac mediatic fără precedent, după recentele decizii ale Congresului IV al MAE de interzicere a simbolurilor comuniste şi a oricărei forme de colaborare cu comuniştii. Astfel, prin intermediul postului de televiziune NIT, PCRM transmite ştiri false la adresa MAE. Mişcarea Acţiunea Europeană va acţiona în judecată postul de televiziune NIT, instrumentul de propagandă comunistă prin care electoratul a fost astfel manipulat. Preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, a făcut referire la informaţiile false, neverificate şi tendenţioase la adresa formaţiunii sale — difuzate în cadrul principalului jurnal de ştiri de la NIT, pe 17 noiembrie.

“Informaţiile pe care ei le-au transmis sunt un neadevăr, o manipulare grosolană. Să spună că noi ne vom retrage în favoarea altei formaţiuni, când noi suntem o forţă, când noi avem toate şansele de a intra singuri, prin puterile noastre în Parlament?! Aici este coada PCRM, care este deranjat de ultimele acţiuni ale MAE. Este clar că am deranjat, ba chiar mult”, a declarat Veaceslav Untilă. Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană va ataca în instanţă postul de televiziune NIT, pentru prejudicii de imagine aduse formaţiunii. În plus, prin adresările depuse la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, MAE solicită întreruperea activităţii NIT, cel puţin pe perioada campaniei electorale.

“Aceste atacuri demonstrează o dată în plus că venirea în Parlament a MAE va reduce considerabil şansele comuniştilor de a reveni la putere. De aceea ne atacă. Dar acest atac arată că MAE este cheia viitoarei guvernări democrate. Fără MAE în Parlament, celelalte partide europene nu vor putea forma o Alianţă anticomunistă suficient de puternică, de 61 de mandate, pentru alegerea Preşedintelui. Iar acest lucru îi determină pe comunişti să reacţioneze murdar, populist, mincinos”, a mai spus preşedintele MAE. El consideră că orgoliul lui Vladimir Voronin a fost lezat de cele mai recente acţiuni ale partidului, care a adoptat — în cadrul unui Congres extraordinar — modificarea statutului pentru interzicerea oricărei colaborări cu PCRM şi şi-a asumat scoaterea în afara legii a simbolurilor comuniste secera şi ciocanul.

Partidul Mişcarea Acţiunea Electorală precizează că îşi va continua neîntrerupt campania electorală, va rămâne fidel electoratului anticomunist şi va acţiona, indiferent de atacuri, în interesul cetăţenilor. “Venim cu fapte concrete”, a încheiat Veaceslav Untilă.

Menţionăm că în cadrul jurnalului de ştiri din 17 noiembrie, postul de televiziune NIT a propagat informaţia falsă şi neverificată privind retragerea MAE din cursa electorală, în favoarea unei alte formaţiuni.

Serviciul de presă al MAE