Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

PCRM speculează în interes politic o aşa-zisă răpire, într-o tentativă jalnică de a acoperi lipsa proiectelor pentru oameni

|versiune pentru tipar| MAE, 23 noiembrie 2010

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană califică drept iresponsabilă încercarea PCRM de a specula politic o aşa-zisă răpire a candidatului comunist, fost director al SIS. Această tentativă jalnică de a acoperi lipsa soluţiilor pentru societatea moldovenească ne arată încă o dată cât de retrograd şi dăunător moral este acest partid.

Nu punem la îndoială anumite traume suferite de fostul director al SIS, în condiţii care ne sunt neclare, dar este cel puţin ciudat cum un om care a trecut prin asemenea chinuri poate să aibă aşa o disponibilitate de a face show-uri televizate de pe patul de spital. La fel de ciudat ni se pare cum un astfel de incident are loc exact cu 5 zile înaintea alegerilor parlamentare — chiar dacă trebuie să plecăm de la presupunerea că această chestiune de calendar este o simplă coincidenţă.

Cu toate acestea, nu ne-ar surprinde ca toată această acţiune să fie pusă în scenă de regizorii campaniei electorale a PCRM, pentru a mai atenua prăbuşirea electorală a formaţiunii lor. După cum se ştie, liderii PCRM au o apetenţă deosebită pentru crearea de violenţe, manipulare, inventare de războaie şi nesocotirea vieţii oamenilor. În aprilie anul trecut, demonstraţiile paşnice au fost transformate cu ajutorul agitatorilor în acte de rebeliune, iar noaptea au fost omorâţi în bătaie trei tineri nevinovaţi. În campania din luna iulie a anului trecut, PCRM susţinea că patria este în pericol, iar în această campanie electorală au născocit explozii care ar fi dus la provocarea inundaţiilor.

Aceasta este actuala clasă politică, iar acest mod bolnav prin care este abordată lupta pentru putere trebuie să înceteze urgent.

MAE cere instituţiilor abilitate să facă lumină imediat în acest caz şi să meargă până la capăt în identificarea şi pedepsirea vinovaţilor, pentru ca astfel de incidente sau acţiuni electorale să nu se mai repete.

Considerăm că acţiunea organelor de cercetare trebuie să fie la fel de energică, indiferent dacă avem de-a face cu vreun incident real, politic, de natură interlopă (se cunosc afacerile dubioase în care este implicat candidatul PCRM) sau de orice altă natură infracţională sau dacă avem de a face cu încă o tentativă nefericită de manipulare a electoratului.

Serviciul de presă al MAE