Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Partidele cu reprezentare parlamentară, invitate la dezbatere publică

|versiune pentru tipar| MAE, 23 noiembrie 2010

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană propune partidelor cu reprezentare parlamentară organizarea unei dezbateri publice, pe care cetăţenii o aşteaptă şi care este atât de necesară pentru o mai bună limpezire a opţiunilor electorale ale oamenilor.

În lista partidelor cu reprezentare parlamentară includem PCRM, PLDM, PL, PDM, AMN, PMU şi MAE, singurele formaţiuni politice care au avut activitate legislativă în ultimul mandat al Parlamentului, prin deputaţii lor. De altfel, aceste partide sunt şi singurele care se află în topul intenţiilor de vot, conform sondajelor de opinie, cu o cotă reprezentativă.

În măsura în care această propunere va fi acceptată de conducerile partidelor vizate, invităm staff-urile tehnice ale acestor partide la o intâlnire urgentă, în cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine, pentru a fixa detaliile acestei dezbateri. Aceasta, în opinia noastră, ar trebui organizată într-o locaţie neutră, cu un moderator independent, astfel încât să poată fi preluată de toate televiziunile interesate. De asemenea, staff-urile electorale ar trebui să stabilească, pe baza mandatelor pe care le vor avea, formatul şi conţinutul acestei dezbateri.

MAE consideră că cetăţenii nu ar trebui să fie lipsiţi de această ocazie unică prin care îşi pot formula o opţiune finală cu privire la ce vor alege pe 28 noiembrie, dată la care criza politică a Republicii Moldova poate lua sfârşit. Confruntarea de idei este cu atât mai necesară cu cât asistăm, pe acest sfârşit de campanie, la o confruntare electorală din ce în ce mai agresivă, cu tente manipulatorii şi de dezbinare a societăţii. Considerăm că este de datoria noastră, ca politicieni, să ne prezentăm în faţa electoratului. Se va vedea astfel cine fuge de idei şi se ascunde în spatele răpirilor din Serai şi cine doreşte să vină cu fapte concrete, să facă schimbări pentru eliminarea sărăciei, pentru integrarea europeană, pentru progres.

Credem că dezbaterea ar trebui să aibă loc vineri, în ultima zi a campaniei electorale.

Serviciul de presă al MAE